September 22nd, 2015

In de derde wedstrijd van het seizoen, ging Groede op zoek naar de eerste thuisoverwinning. In de eerste helft werd hiervoor een stevige basis gelegd met een ruststand van 4 – 0. Graauw deelde nog een speldenprikje uit, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar; eindstand 4 – 1.

Na de goede overwinning vorige week tegen Nieuw-Borgvliet, moest de lijn doorgezet worden thuis tegen Graauw. Groede verloor zijn eerste thuiswedstrijd en had dus een extra prikkel om de tweede thuiswedstrijd winnend af te sluiten. Andre de Nooijer kon hierbij beschikken over vrijwel dezelfde 14 als vorige week, de bekende blessures waren namelijk nog niet van de blessure bank afgekomen (Freek, Wesley S., Wesley H., Sven W.). Dat Graauw een lastige ploeg is om tegen te voetballen, bleek vorig seizoen nog maar eens. Toen kwam Groede in een zinderende wedstrijd niet verder dan een gelijkspel in eigen huis. Toch wilde Andre de Nooijer vroeg druk zetten op deze ploeg, om zo vroeg in de wedstrijd het verschil te gaan maken.

Na het eerste fluitsignaal bleek deze tactiek dan ook onmiddelijk te gaan werken, want na nog geen 5 minuten spelen stond Groede al op een 2 – 0 voorsprong. Eerst was het Edwin Brand die uit een vrije trap de bal vrij eenvoudig over de keeper kon koppen. Hiermee scoorde Edwin overigens zijn eerste officiele competitie doelpunt voor de Groe. En niet veel later was het Bart van den Hemel die een perfect op maat gegeven voorzet van Ilyas ook al koppend achter de keeper kon leggen. Een droomstart voor Groede, wat door veel druk te zetten de Graauw hiermee overdonderde. Vervolgens zakte Groede wat weg in het spel en kwam Graauw meer tot voetballen. Ook vandaag stond de verdediging goed te spelen en kon er op vertrouwd worden dat Jan & Wouter hun defensieve zaakjes op orde hadden. Het duurde tot aan de 35ste minuut voordat Groede weer tot scoren kwam. Ditmaal was het wederom Edwin Brand die op goed aangeven van Nick van Belois de bal tegen de touwen werkte. Vlak voor rust kreeg Groede ook nog de kans om de 4 – 0 vanaf 11 meter op het scorebord te brengen. Bart kon hierbij niet kiezen uit de linkse of rechtse hoek en schoot daarom de bal maar recht door het midden tegen de touwen en besloot hiermee de ruststand op 4 – 0.

Na de rust wilde Groede graag een tegendoelpunt vermijden en opzoek gaan naar meer doelpunten. Beide doelstellingen werden hierbij niet gehaald omdat Groede eigenlijk vergat te voetballen. Na tien minuten spelen in de tweede helft, werd een hoekschop van Graauw toch binnengekopt en moest Ricky alsnog een bal uit het doel vissen. Onze kersverse blonde Henkie was ondertussen in het veld gekomen en moest gaan zorgen voor nieuwe aanvallende impulsen. De fut bleek er echter uit bij Groede, waardoor kansen niet meer verzilverd werden. De overwinning kwam echter geen enkel keer meer in gevaar, waardoor Groede de wedstrijd gecontroleerd kon uitvoetballen.

Een degelijke overwinning voor de Blauw-Witten, die zich nu mogen gaan opmaken voor het cruciale duel met Sluis. Het is niet alleen de enige west-zeeuws-vlaamse derby in de vijfde klasse A, maar het is ook nog eens van groot belang als men kijkt naar de ranglijst.