August 18th, 2015

Afgelopen weekend speelde Groede 1 twee wedstrijden voor de Verhage-Lemahieu cup. Na het verlies tegen Breskens, kwam Groede in de verliezerspoule als eerste Hoofdplaat 1 tegen. Vervolgens mocht het de zondag aantreden in Schoondijke voor de laatste wedstrijd tegen Sluis. Hierbij scoorde Sven Wisse op prachtige wijze, welke wij intern tot doelpunt van het toernooi hebben bekroond.

Vrijdagavond om 19.00 uur werd dez wedstrijd tegen Hoofdplaat gespeeld op ‘t Durp. Voor deze wedstrijd kon trainer Andre de Nooijer niet beschikken over Ilyas Yavuz, Edwin Brand, Wesley Hoogstad, Ibrahim Ucar en ook niet over de langdurig gebleseerde Freek Knetsch. Hierdoor moest Andre de Nooijer noodgedwongen al beginnen met experimenteren qua posities. Sven Verploeg was hierdoor veroordeeld tot de laatste man positie en kreeg hierbij Wouter Lakerveld aan zijn zijde.
Om 19.00 uur stipt starte de wedstrijd en was het Groede dat het initiatief toonde. Via goed flankspel werd veelvuldig de aanval gezocht. Sven Verploeg leek samen met Wouter vanachter alles onder controle te hebben, waardoor er rustig vooruit gespeeld kon worden. Na een goed half uur spelen opende Bart van den Hemel de score, met zijn eerste treffer na zijn terugkeer voor Groede. Een goed geplaatste bal vanaf de rand zestien, verdween achter de keeper. Vervolgens wilde Groede wel doordrukken, maar verloor enigzins de grip op het spel. Hierdoor moest Ricky Verkruijsse een aantal maal corrigerend in actie treden en voorkwam zodoende de gelijkmaker.
Na de rust gooide Groede het duel al snel op slot. Na een aanval uit het boekje stond Wesley Steijaert aan het eindstation om de bal binnen te tikken. Nog geen tien minuten later, was het wederom Bart die het net deed bollen en de 3 – 0 liet optekenen. In het verdere verloop van de wedstrijd kwam Groede niet meer in gevaar en kon de wedstrijd rustig uitspelen.

De zondag mocht Groede aantreden tegen Sluis. Omdat naast de afwezigen van afgelopen vrijdag ook Sven Verploeg er niet was, werden er een aantal B’s opgetrommeld. Wouter Lakerveld kreeg deze keer Jan Elfrink naast zich gezet in de centrale positie in de verediging. In de spits werd gekozen voor the one and only Boem Boem Deij, samen met Wesley Steijaert. Groede begon ietwat onwennig aan de wedstrijd, maar wist al snel zich te herpakken. De wedstrijd was redelijk in evenwicht in de eerste helft, waarbij beide ploegen kansen kregen om de score te openen. Dit gebeurde niet, waardoor er met de brilstand de rust werd ingegaan.

In de tweede helft was het Boem Boem Deij die de score met een goed schot opende. Bart van den Hemel verdubbelde deze voorsprong door met een goede actie de doelman te verschalken. Nadat er slordig balverlies werd geleden door Groede op het middenveld, wist Sluis in de counter de aansluitingstreffer te maken. Het verschil werd weer op twee doelpunten gezet door een fantastisch doelpunt van Sven Wisse. Een afgeketste hoekschop belandde op een meter of dertig voor de voeten van Wijkagent Wisse. Deze twijfelde geen moment en haalde venijnig uit, de bal vertrok in een rechte baan richting de kruising en liet de keeper kansloos. Een pracht doelpunt, dat zeker gewonnen zou hebben in de categorie “mooiste doelpunt van het toernooi“, spijtig genoeg voor Wissel was dit nog niet opgenomen in de toernooi opzet… wellicht iets voor volgend jaar! Vervolgens kwam Sluis weer wat dichter, maar bepaalde de jonkies van Groede de eindstand. Rens Risseeuw gaf een goede steekpass op Nick die beheerst de keeper omspeelde en de eindstand van 4 – 2 op het scorebord liet noteren.

Kortom een nuttig toernooi, waarbij de B-junioren zeer positief hebben verrast net als onze voormalige tweede-elftal speler Yannick Thuijs. Wellicht leuk om te vermelden is dat in de tweede helft tegen Sluis er 10 echte Groedenaren bij Groede 1 op het veld stonden, een fenomeen dat zich allang niet meer heeft voor gedaan bij Groede 1.