March 24th, 2015

Groede 1 ging afgelopen zondag op bezoek bij de RKVV Rimboe op de Wouwse Plantage. Waar Groede het na liet om in de eerste helft te scoren deed het dat wel in de tweede helft. Groede wist tot drie maal toe het net te vinden en wist daarbij ook een cleansheet te behalen, zodoende konden de drie punten mee terug naar de Hroe.

Zondag 22 maart stond er wederom een busreis richting Brabant op de planning, ditmaal ging de reis nog verder en werd er koers gezet richting de Wouwse Plantage. De bus vertrok netjes en stipt om 12.00 uur, wat voor sommigen niet geheel duidelijk gecommuniceerd was waarvoor excuus. In de bus zat wederom een gehavend elftal van Groede 1. Arno van den Hemel en Wouter Lakerveld kampten nog steeds met hun hamstringblessure, waar Wesley Steijaert nog steeds zijn straf moest uitzitten van de schorsing. Andre de Nooijer kon ook niet beschikken over Wesley Hoogstad en de aan zijn ribben geblesseerde Henk Fenijn. Kortom er moest weer flink gepuzzeld worden door de technische staf, waarbij B-junior Ciske Menue werd op geroepen om de gelederen te versterken. Ook Bram Verkruijsse werd verzocht zijn voetbaltas mee te nemen, in geval van nood.

Na een rit van ongeveer anderhalf uur kwam de bus aan op een van de meest idylische verenigingen uit de vijfde klasse A. Tussen de bossen in de Wouwse Plantage lag het veld van Rimboe gesitueerd, met daarbij een kleine doch zeer gezellige kantine. De kleedkamers ter plaatse waren vergelijkbaar met die van Groede en misschien nog wel ouder, kortom we voelden ons al gelijk op ons gemak. Barvrouw Emma ontving de selectie en de supporters hartelijk met een goed bak koffie of voor sommige een flesje bier. De spelers vertrokken vervolgens naar de kleedkamer, waar er bij de supporters de eerste boeken kaarten al tevoorschijn werden getoverd.

Om half drie stonden beide ploegen tegenover elkaar om aan de wedstrijd te beginnen. Kevin Martens was door Andre de Nooijer centraal achterin geposteerd voor Freek Knetsch, hierdoor mochten Jan Elfrink en Sven Verploeg op de rechtse flank gaan acteren deze middag. De leidsman liet enkele minuten na half drie voor het eerst zijn fluitsignaal klinken in de bossen van Wouw, waardoor er begonnen werd aan de wedstrijd. Groede begon wederom goed aan de wedstrijd, zoals de afgelopen weken wel vaker het geval was geweest. Maar ook zoals de afgelopen weken, kon Groede deze goede start niet omzetten in doelpunten. Na een half uur spelen zette Kika Menue een halve kans om in een erg gevaarlijke doelpoging. Hij kreeg de bal op borsthoogte aangespeeld aan de rand van de zestien, nam deze knap aan en besloot in eens vanuit zijn draai te schieten. Het onverwachtse schot belande wel achter de keeper, maar kwam terug het veld in via de paal. De grootste kans in de eerste helft voor de openingstreffer was voor Nick van Belois. Hij werd vrij gespeeld in de zestien en kwam oog in oog te staan met de doelman, hij plaatste de bal echter niet ver genoeg naar de buitenkant waardoor het een makkelijke prooi was voor de keeper.

De wedstrijd leek weer af te steven op scenario zoals de afgelopen weken in Vosmeer en bij NVS, betere van het spel hebben maar niet scoren en uiteindelijk verliezen. Hier bracht Kika Menue in het begin van de tweede helft gelukkig verandering in. Sven Verploeg kwam vanaf de linkse kant opgestoomd en wist met een bekeken pass Kika vrij voor het doel te spelen, deze moest zijn voet net maar tegen de bal zetten om zo zijn ploeg op voorsprong te zetten. De ban was gebroken, maar Groede wist dat het op zoek moest gaan naar nog een doelpunt om de zege echt veilig te stellen. Ondertussen was Nick van Belois gewisseld voor Ciske Menue, welke op de links kant zijn debuut mocht maken voor Groede 1. Ook hij bewees maar weer eens dat de jeugd er aan zit te komen, want hij speelde een meer dan verdienstelijke partij. Ciske zocht vaak de diepte op de linkse kant om vervolgens zijn broer te zoeken in de spits. Het tweede doelpunt kwam echter van een andere treintje van voren, namelijk van Bjorn en Sven Verploeg. Bjorn wist met een kleine dribbel tot in de zestien te komen, maar liet Sven Verploeg de uitgelezen kans verzilveren. Ondanks de twee doelpunten verschil was de wedstrijd nog niet gespeeld op de Wouwse Plantage. Rimboe begon namelijk meer druk te zetten, waardoor Groede nog moest oppassen voor een angstig kwartiertje. Dit werd nog eens versterkt toen Ricky Verkruijsse geblesseerd moest uitvallen. Hierdoor mocht Jan Elfrink weer terug vallen in zijn oude rol en de keepershandschoenen aantrekken. Hij zag vervolgens dat Groede de druk van Rimboe redelijk kon controleren en dat er kansen lagen op de counter. Zo’n kans werd vervolgens afgerond door Sven Verploeg die hierdoor de zege dit keer echt veilig stelde voor Groede. Dit was ook te merken aan de supporters langs de zijlijn, die op stoelen en tafels gingen staan om het clublied ten gehore te brengen. Groede kreeg in de laatste minuten nog wel een tegenslag te verwerken omdat ook Bjorn van Steenberghe geblesseerd uitviel. Hierdoor moest Bram Verkruijsse zijn schoenen onderbinden en het veld betreden, of dit nu een debuut/rentree/ of gewone inval beurt is weet ik niet, maar hij stond er toch maar weer.

Na de wedstrijd schonk barvrouw Emma de bierglazen nog eens goed vol, waardoor de overwinning extra goed gevierd kon worden. Groede pakt dus de drie punten op de Wouwse Plantage en mag zich nu gaan opmaken voor de derby thuis tegen Sluis.