March 13th, 2015

Daar is hij dan, de eerste update van de prognostiek in 2015. We zijn alweer drie wedstrijden onderweg en ik praat u daarom ook graag even bij over de stand van zaken binnen de prognostiek.We gingen de winter in met Sven Wisse als Herbstmeister met Leen Deij en Michel Tamarzians kort achter hem. Wissel heeft naar horen zeggen ook tijdens kerstmis in zijn gele trui gezeten, maar zal hem na deze update toch echt moeten gaan afstaan. Maar laten we stap voor stap even doornemen wat er allemaal in de nu al zeer turbulente prognostiek is gebeurd!

Na een groot aantal afgelastingen van oefenwedstrijden en een competitie wedstrijd. Werd er op 22 februari dan eindelijk weer eens gevoetbald en ditmaal was de Graauw de tegenstander. In een matige pot met een zinderende afsluiting, wist Groede ondanks de twee pingels geen overwinning te boeken. De stand bleef steken op een 1 – 1 gelijkspel. Tonnie van Voren, Jan Damen en Peter Deij, waren hier intens gelukkig mee want mochten tien punten bijschrijven. Maar 6 andere deelnemers hadden dit gelijke spel zien aankomen, en mochten logischerwijs 3 punten toevoegen. Tijdens deze wedstrijd wist Bjorn van Steenberghe een rode kaart te pakken en beantwoorde hiermee ook direct een extra vraag. Voor deze vraag waren antwoorden als Henk Fenijn, Freek Knetsch, Kevin Martens en Wesley Steijaert erg populair. De schok onder de deelnemers was dan ook groot dat Bjorn het antwoord bleek op deze vraag, want niemand van de deelnemers had dit zien aankomen.

Een week later ging Groede op bezoek bij Vosmeer. De derde helft werd ruimschoots gewonnen, maar in de prognostiek telt alleen de eerste en tweede helft. De eindstand daarin werd beslist in het voordeel van Vosmeer met de kleinst mogelijke uitslag. Hierbij moet gezegd worden dat Sven Wisse een duidelijke rol opeiste in de tegentreffer en kijkend naar de uitslag van deze rond blijkt ook waarom. De aanvoerder van de lijst pakte tijdens de wedstrijd namelijk de volle punten in de prognostiek, net als Wanda Reijnga.

Afgelopen weekend stond er weer eens een dubbele puntenwedstrijd op het programma, thuis tegen SDO’63. In een zeer spannende wedstrijd trok Groede aan het langste eind en won met 3 – 2. Gek genoeg was het Arno van den Hemel die zijn ploeg die overwinning bezorgde, maar het blijkt nu uit de cijfers dat hij scoorde met meerdere belangen. Hij was namelijk de enige in de prognostiek die een 3 – 2 eindstand had ingevuld en had er dus alle belang bij dat die derde treffer voor Groede zou vallen. Hij zorgde dus in eigenpersoon voor deze treffer, waardoor zijn rol als Aanvoerder nu ter discussie staat. De PFC (Prognostiek Fraude Commissie) heeft een onderzoek ingesteld naar de integriteit van de Groese middenvelder en stelt dat hij de gehele competitie al handelt uit eigen belang en niet uit clubbelang. De PFC stelt dan ook dat het niet onwaarschijnlijk zal zijn dat na Teeven en Opstelten er binnenkort een nieuw opstap-schandaal zal plaats hebben, er wordt nu al naar gerefereerd als de “van den Hemel-Deal”.

Als we de stand op maken na deze drie wedstrijden, valt er qua ranking vrij weinig op te merken. De verschillen onderling zijn echter wel vergroot, met name in de bovenste regionen. Sven Wisse koppelde zich namelijk door de wedstrijd van Vosmeer met maar liefst 14 punten los van zijn directe concurrent en kan nu naast konijnen en fazanten ook gaan jagen op die felbegeerde prognostiekoverwinning!

1 Sven Wisse 72
2 Leen Deij 58