March 5th, 2015

Voor het twidduh van de hroe was het een lange winterstop na 1 afgelaste wedstrijd in februari mochten we zondag aanzetten tegen RCS 6. Het zal een lastige wedstrijd worden thuis verloren we met 2-3 van RCS 6. De laatste wedstrijd was immers thuis tegen Corn Boys 3 ergens in december wat winnend afgesloten werd dus met een goed gevoel de winterstop in.
Voor leider Imre was het vroeg op staan die moest Rudi ophalen in Oostburg en dan om zijn fiets in Nieuwvliet uiteindelijk was dit allemaal gebeurd en stonden de eerste spelers al te wachten om kwart voor 9 op de bekende vertrek plek het schuurtje van oud speler Jan Willem Roth. Uiteindelijk vertrokken we om 9 uur op de fiets richting de boot van half 10 en die haalden we makkelijk met twee keer trappen waren we al aan de boot. Gelukkig was Michael mee die was onze tomtom voor naar sportpark de alblas, daar aangekomen nog even een bakje koffie doen. En dan omkleden de opstelling was vrij makkelijk aangezien we maar 11,5 spelers hadden. Adrie Deij onze vaste vlagger had een dagje vrij gekregen om met het eerste mee te gaan naar Vosmeer, hij werd keurig vervangen door Rudi.

De Opstelling was uiteindelijk:

William

Michael
Siemen m’n Nek                            Youri Reverze                                 Patrick de Assist

Gio Bronckhorst                            Robinho (c)                                                 Jan D
Vedat tita tovenaar

Kevin Rooney  Yannick de kansenmisser

De opstelling was gedaan Robinho was na een afwezigheid van 5 maanden gelijk weer terug in de basis en als aanvoerder. We spraken af de bal zo lang mogelijk in de ploeg houden en proberen te combineren. Dit ging goed tot aan de 16 de laatste bal kwam niet goed aan, en als die wel goed aan kwam stond de goed keepende keeper van RCS 6 in de weg. (schijnbaar gaat hij volgend jaar naar het eerste van de patrijzen) Uiteindelijk was het tita tovenaar die de bal achter de keeper kreeg. Door een goed combinatie aan te gaan op de linkerflank. Dan zelf door gaan in de 16 van de tegenstander en dan met een bekeken schot achter de keeper te plaatsen 0-1. Na de 0-1 ging het tempo omhoog we waren opzoek naar de 0-2 voor de rust. Dan voetbal je wat lekkerder in de tweede helft met windje mee. Eindelijk floot de goed leidende scheidrechter voor de rust. In de eerste helft was ut twidduh de boven liggende partij RCS 6 kwam af en toe met een spelde prik. De verdediging stond als een huis alles ging goed, en als we zo bleven voetballen konden we de 0-2 wel maken. In de rust werden de fouten eruit gepraat, en zorgen dat dit niet meer gebeurde in de 2de helft. De spitsen moesten de bal vasthouden en wachten op een aansluiting van de flankspelers, dat was de opdracht.

Start 2de helft RCS 6 kwam goed uit de startblokken ze kregen gelijk kansen op de 1-1 maar een goed keepende William hield nog steeds de 0. Uiteindelijk gingen we op de counter spelen met de snelheid van Yannick de kansenmisser zorgen dat we de 0-2 konden maken. Yannick de kansenmisser had zich vandaag onsterfelijk kunnen maken voor de blauwe hij had ongeveer 7x kunnen scoren vandaag….. Gelukkig was RCS 6 zo braaf om vandaag eens niet te scoren of het lukte niet of ze mikte op de intercity die voorbij kwam geraasd of ze stuiten op William of Reverze Youri die overal een voetje voor stak. Ut twidduh was gevaarlijk op de counter Yannick de kansenmisser mikte op de paal over en naast. Uiteindelijk was het Patrick de assist die van zijn linksback positie opgestoomd kwam om de bal voor te geven op Yannick de kansenmisser en deze keer was het niet mis maar raak, tegendraads ingeschoten uit bereik van de keeper 0-2!!! Het verzet van RCS 6 was gelijk klaar. Met de laatste 10 minuten nog te spelen was ut twidduh weer beter gaan voetballen en werden de laatste 10 minuten uit gevoetbald met nog kansen op de 0-3. Uiteindelijk klonk het bevrijdende fluitsignaal van de scheidsrechter 0-2 winst en weer 3 punten!! Misschien was een gelijk spel wel terecht geweest qua spelbeeld maar deze 3 punten pakken ze ons niet meer af!! Met een goed gevoel gingen we terug richting de boot en bereiden we ons voor op de volgende wedstrijd.

Zoals Robinho zong voor de wedstrijd whooooowhooo niemand kan ons stopten RCS gaat eraan whooowhooo is dat toch gelukt!!

Door de winst zijn we gestegen van plek 7 naar plek 5, volgende week de thuis wedstrijd tegen Biervliet 3, uit speelde we 3-3 gelijk na een 3-0 voorsprong weg te hebben gegeven. Wedstrijd zal gefloten worden door Rudi, aangezien onze vaste scheidsrechter Rolo zijn kuitbeen heeft gebroken. Nogmaals beterschap Rolo.

Groeten Danny Blind