December 15th, 2014

Koning Winter was ingetreden op het sportpark aan de Traverse. De Franse uiensoep van onze plaatselijke hoofdsponsor en chefkok Martin Plant was van een uitstekende kwaliteit, heel wat beter dan de grasmat die onder het winterse weer flink had geleden. Dat mocht de pret niet drukken. Groede 2 kon nagenoeg over een complete en fitte selectie beschikken. Een aantal jongens waren weer terug vanwege verschillende disciplinaire schorsingen. Zo bleek onze spits na een aantal trainingen weer te zijn aangenomen. Kay Zwerver deed zijn achternaam eer aan en dook ook weer eens op. Zodoende moest Trainer Hubo lastige keuzes maken om een degelijke opstelling te maken. Op het doel stond Xavier, rechtsback Rob (11.45u.-zat-ik-in-de-auto) Verweij. Linksback Milanello, Kapi Gerjan El Bull. Voorstopper onbekend. Centraal Little Dave en Freak. Rechtshalf Rob2 en linkshalf Michael Vink. In de spits Zlatan Traas en Bjittah.

Pak een wedstrijdverslag uit 1946 ( zie kopje historie op deze site) en de Groe weet wel raad met het spelen op een bietenveld. Het is hoog tijd dat het winterstop is en dat de mannen van de coöperatie hun werk kunnen doen door het veld te rollen. De vlagger van Corn Boys bleek een oude bekende van de selectie te zijn. De thuisfluiter had vandaag gelukkig geen fluit in zijn handen maar een vlag en deze rol vervulde hij een stuk beter dan in de rol van reff. Wetende dat Corn Boys maar liefst zeven spelers en vier B junioren moest opstellen om aan een volwaardig elftal te komen tekende dit wel een klein beetje het wedstrijdbeeld. Rolo floot af en vanaf begin af aan liet iedereen het balletje lekker rond gaan. Iedereen van het Twidduh want Corn Boys leverde wel veel inzet en strijd maar gedurende twee helften moest Dirty Sanchez Aka Will I.am vier of vijf keer de bal uit een steekpass van die mannen oprapen.

Bjittah kreeg een uitgelezen kans door een steekbal van Robin de Miliano. De spits wist met dit buitenkansje wel raad en zorgde met een korte schuiver voor de 1-0 na een minuut of 15 spelen. De 2-0 werd ook al snel gemaakt wel moet gezegd worden dat de bal uit een lange voorzet uit de lucht werd geplukt en in 1x stil lag op de voet van onze spits die deze beheerst binnenschoot. Little Dave schoot een penalty binnen nadat de ingekomen Kay Zwerver onreglementair werd neergehaald door de linksback van ‘Corre Belois’ De beste man moest het veldruimen na protest tegen de scheidsrechter over diens beslissing. Rolo was wel zo brave dat er een andere speler van de maisjongens in mocht waardoor het gewoon weer 11 tegen 11 was. Hetgeen in Sas van Gent overigens niet gebeurde, daar werd door Peter Bogaert een bezwaar ingediend omdat het Twidduh van het veld stapte vanwege thuisfluiterij (zie verslag eerder dit seizoen) dit leverde de vereniging een boete van 300 euro op. Maar de Groe is de Groe en wij laten ons wel van onze sportieve kant zien. Als we met Arno van den Hemel zijn woorden spreken “Door onze voeten te laten spreken’’ Dat was de beste remedie voor deze middag lekker zonnig winters weer met een degelijke pot voetbal. Dat bracht de burger weer moed om er met zijn allen de schouders eronder te zetten de tweede competitiehelft. Kay Zwerver bracht de stand na een halve volley op 4-0.
Trainer Hubregtsen was nog niet tevreden en met een donderspeech in de rust zette hij de mannen van het tweede nog eens extra op scherp. “Als jullie de 5-0 niet binnenschieten ga ik volgende week niet naar de kapper” zei hij. Dit wilde de equipe wel waar maken en na een mislukte uittrap van de keeper van Corn Boys was het door een messcherp schot de 5-0 wat tevens de eindstand was!

Een mooie opsteker voor het tweede en de weg naar boven is weer terug ingeslagen!

Uw Reporter

Evert ten Napel