November 11th, 2014

In een vrij matige derby in en tegen Sluis wist Groede uiteindelijk aan het langste eind te trekken. Vijf minuten voor tijd was het Nick van Belois die Groede naar de eindzege schoot.

Zondag 09 november mocht Groede het weer eens opnemen tegen een west-zeeuws vlaamse ploeg. Dat is tegenwoordig vrij uniek in de vijfde klasse A, aangezien alleen Hoofdplaat, Sluis en Groede het westen mogen vertegenwoordigen. In de eerste wedstrijd van de competitie werd de eerste “westen-derby” gespeeld in en tegen Hoodfplaat, dit weekend werd voor Groede de tweede gespeeld in en tegen de s.v. Sluis. De rood-witte formatie stond op dat moment 1 punt boven Groede en betekende dus een geduchte tegenstander. Groede moest het deze wedstrijd en waarschijnlijk nog vele andere wedstrijden doen zonder Kika Menue. Kika is twee weken geleden op het eerste gezicht licht geblesseerd geraakt. Na een aantal foto’s in het ziekenhuis bleek dit toch vies tegen te vallen, 1 enkel band is afgescheurd en 1 heel zwaar ingescheurd ook bleken er enkele botstukjes in zijn enkel rond te zweven. Kortom een fikse tegenvaller voor Kika en ook voor Groede, we wensen hem dan ook via deze weg veel beterschap en sterkte met het herstel. In deze wedstrijd kon er ook geen beroep gedaan worden op de geschorste Wesley Steijaert. Sven Verploeg was wel weer fit genoeg om in de basis te beginnen.

Onder het toeziend oog van veel Sluisse maar ook veel Groese supporters, floot de leidsman om 14.30 uur voor de start van de wedstrijd. Groede begon vrij onrustig aan de wedstrijd en moest zijn draai vinden in deze derby. Na vijf minuten kwam de rust wat terug en werd de bal goed rond gespeeld van achteren. De voortzetting richting de spitsen ging ietwat slordig en vlug, waardoor er al snel balverlies ontstond bij een opgezette aanval. Hierdoor kon Sluis vaak het balbezit overnemen en via de snelle vleugels eruit komen. Dit werd Groede na 10 minuten fataal toen een voorzet van Sluis slecht werd weggewerkt en de afvallende bal werd ingeschoten door Sluis. Een vroege achterstand voor Groede, dat gelukkig nog wel een tachtig minuten had om dit recht te zetten. Het devies was dan ook om niet in paniek te schieten en te blijven voetballen. Dit werd ook wel gedaan, maar het spel van Groede was iets te mat. Sluis zette hier beter voetbal tegenover, waardoor Groede het af en toe moeilijk kreeg. Ricky Verkruijsse stond echter goed op zijn post en hield de schade tot de rust beperkt tot 1 tegengoal.

Na de rust kwam er een ander Groede uit de kleedkamer, met meer pit en beter voetbal. De flanken werden iets beter benut en de spitsen werden weer gevonden. Na tien minuten spelen in de tweede helft, boekte Groede hier ook resultaat mee. Sven Verploeg wist een afvallende bal met een hard schot tegen de touwen te werken, en bracht Groede zodoende op gelijke hoogte. Groede tankte hier vertrouwen uit en wilde meer dan die gelijkmaker. Na ongeveer een uur spelen, kwam Immardo Hinneman hard in botsing met een verdediger van Sluis. De rechts half van Groede greep gelijk naar zijn neus, waar het bloed rijkelijk uit stroomde. De voorzitter van Sluis had zelfs nog nooit zoveel bloed gezien en er werd dan ook snel besloten om naar het ziekenhuis te gaan. Daar aangekomen bleek dat Immardo zijn neus had gebroken, en zal dus ook de komende tijd moeten herstellen. Ook aan Immardo natuurlijk van harte beterschap en succes met het herstel. Goed, weer terug naar de wedstrijd, want het bloedvergieten van Immardo was niet voor niets geweest. In de 85ste minuut werd een hoge voorzet/schot op het doel moeilijk weggewerkt in de verdediging van Sluis. Een getergde Nick van Belois was hier als de kippen bij, om deze afvallende bal te promoveren tot doelpunt. De jongste telg van de Groede-1-familie bracht hiermee Groede op een voorsprong en lagen de drie punten voor het oprapen. Dit was echter nog niet zo eenvoudig als dat het lijkt, want Sluis begon hoog druk te geven. Ricky Verkruijsse toonde hierbij een betrouwbare sluitpost te zijn voor Groede, want wist een aantal grote kansen voor Sluis onschadelijk te maken. Na 90 minuten vond de leidsman van dienst het genoeg geweest en besloot de wedstrijd op een 1 – 2 stand.

De jongere spelers van het team laten van zich spreken in deze derby en bezorgen Groede de nodige drie punten. Hierbij moet wel gezegd worden dat het winnende doelpunt ook enigszins te wijden is aan, het vaderfiguur van de Groede-1-familie, Niels Mookhoek. Hij zette op de training Nick van Belois op scherp, door in het wekelijkse ‘rondootje’ de bal op een FIFA-achtige-trickshot-trekstoot-combobreaker manier door de benen van Nick te spelen.

Volgende week wacht ons een vrij-weekend en kunnen we het dan ook eens goed nemen van de mosselavond op zaterdagavond bij de v.v. Groede. Met deze overwinning erbij, zullen de mossels waarschijnlijk net iets beter smaken.