November 4th, 2014

Op alweer een mooie zondag in november mocht het Tweede aantreden deze middag tegen Koewacht 3. Van te voren waren we gewaarschuwd. De 3-3 van de week daarvoor tegen Biervliet 3 was bij sommige nog niet helemaal verteerd en ook Koewacht 3 had na 7 speelrondes 4 punten dus een gewaarschuwd Twidduh telt voor 3 zullen we maar zeggen.

24-uur daarvoor waren de voorbereidingen voor deze middag al begonnen in de Voorstraat. Marieke de Clerck, Dees de Smet en Sharon Pieters kwamen op het lumineuze idee om Arno van Den Hemel in het zonnetje te zetten deze middag. Zoals de wet der Groese krachten omschrijft werden alle koppen bij elkaar gestoken via de app en plannetjes gesmeed hoe we dit rentree van de naar het schijnt toekomstig aanvoerder kracht bij te zetten. Een laken werd gekocht en spuitbussen spoten zaterdagavond de pakkende tekst: “Na 2 jaar door de molen is Arno terug en worden we niet meer bestolen” SDK 2020 op het spandoek. Gelukkig staat de inmiddels afgestudeerde Van Den Hemel weer in het veld na 2,5 jaar hard werken en letterlijk bloed, zweet en tranen mag hij zijn voeten weer eens laten spreken en wel gelijk in het eerste. Zie wedstrijdverslag eerste voor het verloop van de wedstrijd.

Maar eerst moest er nog een partijtje gebald worden met het Tweede. Wederom een bijzondere wedstrijd met 80% balbezit voor de blauwe equipe. Tegenover ons stond toch een jonge ploeg die op de aanvoerder na en een bonkige linksback vooral degelijk speelde. Degelijk in de verdediging, degelijk in de aanval kortom oerdegelijk was het sleutelwoord bij Koewachtje 3. De mannen waren duidelijk naar de Groe gekomen om niet te verliezen en dit bleek ook wel na 45 minuten spelen want de score op het inmiddels vernieuwde digitale scorebord stond nog op nuulll – nuulll zoals Adrie Deij dat zo mooi zou zeggen.

De opstellling van Groede 2 kende wel weer wat verassingen. Zo stond Pim Jacobse samen met Yannick Thuys in de spits. Centraal Youri Verploeg samen met Vedat startte links Marco Vink en rechts Kevin Traas met daarachter Gerjan de Hullu centraal achterin stond Siemen de Lange met links van hem Jan Damen en laatste man was Jan Elfrink.

Het voetbal was goed zoals in ieder verslag gemeld werd ging de bal lekker rond. Er werd ook van alle kanten om de bal gevraagd dus daar lag het allemaal niet aan. Maar toen we voorbij het middenveld kwamen ontbrak het aan creativiteit, vernuftigheid, kaatsvermogen, inzicht en misschien soms ook wel de wil om te willen winnen… Net toen we in de tweede helft op de deur klopte bij Koewachtje 3 en steeds gevaarlijker werden. Kregen we uit het niets een tegengoal. De aanvoerder van die mannen maakte een steekpass op de spits van het tweede en deze wist met een gelukje ( zei hij later zelf) er een fraaie goal recht in het haakje mee te maken… Nu moesten we ipv op zoek naar de winnende treffer op zoek naar de aansluitingstreffer. Eindelijk gingen de schouders eronder en waar de mannen van Koewacht tijd begonnen te rekken, geloofden de meeste nog in een gelijkspel. Wel met geluk werd een indraaiende corner door Marco Vink tegen de touwen gewerkt door de keeper die normaal veldspeler was… Het was weer 1-1. Verder aandringen en 55 minuten speeltijd later stond deze stand nog op het scorebord. Ondanks de matige pot in de tweede helft konden we er toch meer vrede mee hebben dan de 3-3 tegen Biervliet…  Dat we drie punten hadden moeten pakken daar was wel iedereen van overtuigd. Vanavond en vrijdagavond is het weer training ook voor de mannen van het tweede hopelijk maken jullie hier eens gebruik van….

Uw reporter

Emile Schelvis