October 13th, 2014

Zondag 12 oktober 2014 kwam Vosmeer (alias FoxLake) op bezoek in de Hroe, voor alweer de zesde competitie wedstrijd. Voor Groede, net als alle andere weken, weer een belangrijke wedstrijd. Bij winst zou de aansluiting met de bovenste ploegen behouden blijven, een verliespartij zou echter een terugval brengen in de goede reeks van Groede. Voor Vosmeer was dit ook een belangrijke wedstrijd, zij konden hun tweede winstpartij van het seizoen boeken op de Hroe. Wat de uitslag ook werd, er werd vandaag sowieso geschiedenis geschreven aangezien Groede nog nooit in competitieverband tegen Vosmeer speelde (correct me if i’m wrong).

Groede kon deze zondag niet beschikken over, de in vorm verkerende, Yordi Adriaansen. Daar tegenover stond wel dat Immardo Hinneman weer beschikbaar was. De opstelling werd ten opzichte van vorige week lichtjes veranderd, met Niels Mookhoek weer terug centraal in de verdediging. De leidsman, afkomstig uit Terhole, floot precies om 14.30 uur voor de aanvang van de wedstrijd. Groede opende zeer sterk en bepaalde het spelbeeld. Via de flanken werden een aantal gevaarlijke en mooie aanvallen opgezet. Ook via stilstaande situatie als vrije trappen en corners wist Groede gevaar te stichten voor het Vosmeerse doel, maar kon het net daarbij niet vinden. De eerste twintig minuten wist Groede sterk druk te houden op de goal van Vosmeer en had de wedstrijd volledig in zijn greep. Het enige wat ontbrak aan het spel van Groede was het doelpunt. Daarvoor kreeg het aantal grote kansen via onder meer Kika Menu, Bjorn van Steenberghe en Wesley Steijaert. Alledrie vonden echter keer op keer de sterke keeper van Vosmeer ( en tevens voorzitter van de oranje-zwarte) op hun weg, waarbij Steijaert zelfs de bal een halve meter voor de lijn alsnog tegen deze beste man aanschoot. Kortom het zat Groede niet mee in het begin van de match, maar een doelpunt hing in de lucht. Na een half uur spelen viel dan uiteindelijk het eerste doelpunt, maar slordig genoeg wel aan de verkeerde zijde. Geheel tegen de verhouding in kwam Vosmeer via een spaarzame counter op voorsprong. De verdediging van Groede was even niet bij de les en Vosmeer profiteerde hier dan ook optimaal van. Een fikse tegenslag voor Groede, dat dit maar moeilijk kon verwerken. De blauw-witte formatie probeerde het spel weer op te pakken, maar het was niet meer zo sprankelend als voor de tegengoal. Na drie kwartier vond de Terholenaar het wel welletjes geweest en floot voor een warm bakkie thee.

Na de rust was het spelbeeld min of meer hetzelfde, Groede zocht de aanval terwijl Vosmeer op de counter loerde. De Groe kreeg kans op kans, maar wist deze niet af te ronden. De gelijkmaker moest uiteindelijk komen vanaf de 11 meter. De verdediger van Vosmeer probeerde de bal van Wouter Lakerveld af te pakken, hij raakte daarbij wel een bal maar niet die van leer. Lakerfield viel ten gronde, al kreunend van de pijn, waarna de leidsman resoluut naar de stip wees. Nadat Lakerfield weer zijn recht op kinderbijslag had terug gevonden, eiste Kevin Martens de bal op en faalde niet vanaf de stip. Het geloof was weer terug in de ploeg en we hadden nog een half uur de tijd om de drie punten in eigen huis te houden. Ondanks dat het geloof en de inzet er was, kwam de bevrijdende treffer niet. Groede raakte de paal, de lat, schoot naast, schoot over, schoot tegen de keeper, maar wist de bal maar niet tegen de touwen te jagen. Al had de leidsman nog een uur langer laten door spelen, het mocht deze zondag eens niet lukken. Na negentig minuten stond dan ook de gelijke stand op het bord en werden de punten gedeeld. Het voelde voor Groede als een verlies, maar ook dat is voetbal.

Niet alleen de punten werden deze middag overigens gedeeld met Vosmeer. In de derde helft moest Groede ook de polonaise, de marie-louise, het bier, de “piano-man” en zelfs de dj-tafel delen met Vosmeer. Kortom een geslaagde middag, waarbij Vosmeer hun eerste wedstrijd op de Hroe niet snel zullen vergeten. In de Hroe wordt nu al uitgekeken naarr de return op FoxLake en tot die tijd zal er veel getraind moeten worden op het afmaken van kansen.