August 27th, 2014

Voor het eerste elftal stond dinsdag 26 augustus de tweede bekerwedstrijd op het programma. Tegenstander voor deze wedstrijd was vierdeklasser Corn Boys 1, zij wisten de eerste wedstrijd met maar liefst 10-1 te winnen van Vrederust.

Trainer Andre de Nooijer kon niet beschikken over een aantal spelers, waaronder Sven Verploeg, Freek Knetsch, Kika Menu, Wesley Steijaert, Yordi Adriaansen en Bjorn van Steenberghe. Hij kon echter wel weer beschikken over verdediger Jan Elfrink. Jan werd vorig jaar december geopereerd aan een gescheurde kruisband in een speciale kliniek in Naarden. Na een zware maar voorspoedige revalidatie kon de kersverse vader afgelopen dinsdag een kwartier voor het einde zijn rentree maken voor de blauw-witte equipe.

Op dat moment keek Groede 1 wel tegen een 3 – 0 achterstand aan in Sas van Gent. Het eerste tegendoelpunt viel al in de eerste helft, door een miscommunicatie in de verdediging. Groede pakte de draad daarna wel goed op en kreeg een aantal goede kans, het ontbrak echter in de afwerking. Vlak voor rust kreeg Groede een uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen, middels een penalty. Deze werd echter gemist waardoor de rust in werd gegaan met een minimale achterstand.

Na rust werd Corn Boys sterker en moest Groede een aantal keer aan de handrem trekken, wat resulteerde in twee penalties. Een van die twee penalty’s wist Ricky Verkruijsse te keren, de andere zag hij echter tegen de touwen gaan. In het resterende deel van de wedstrijd wist Corn Boys nog een maal te scoren en bepaalde zo de eindstand op 3 – 0.

Ondanks de verliespartij kan Groede toch met een tevreden gevoel terug kijken op de wedstrijd. De bal werd met vlagen goed rond gespeeld en een aantal goede kansen werden gecreëerd. Het zal echter moeten werken aan de kleine foutjes achterin en de ietwat onzorgvuldige afwerking. Komende zaterdag wacht Vrederust en zal winst noodzakelijk zijn om met een goed gevoel aan de competitie te beginnen.