October 12th, 2018

Zondag 30 september stond voor Groede 1 de tweede wedstrijd van het seizoen en gelijk de eerste derby op het programma. Buurman Oostburg kwam op bezoek naar Groede. Voor de Groe was het een ideale kans om de zure smaak van vorige week tegen METO weg te spoelen. Oostburg wilde graag op zoek gaan naar de tweede overwinning dit seizoen, om zo boven in mee te draaien. André de Nooijer kon niet over zijn volle man kracht beschikken, maar met wat aanpassingen kon er een representatief elftal op de been worden gebracht.

De derby begon stipt om 14.30 uur en het werd al snel duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Zowel Groede als Oostburg begonnen aftastend aan de wedstrijd, waarbij het spel zich met name op het middenveld afspeelde. Na een kleine 20 minuten viel het eerste doelpunt aan Groede-zijde. Arno van den Hemel nam een vrije trap die wel erg scherp voor het doel kwam en zowaar tegen de binnen kant van de paal viel. Aldaar stond Bickel Menue die alles wat in zijn weg was, waaronder ook de bal, mee het doel in sleurde. Een voorsprong voor de Groe, waar het echter niet lang van kon genieten. Oostburg kreeg namelijk vijf minuten later een erg makkelijk gegeven strafschop op een presenteerblaadje en schoot de stand weer gelijk. Na een half uur spelen kwamen de blauw-witten wederom voorsprong. Een afstandsschot van Arno van den Hemel vloog richting de kruising van het doel en bleef buiten bereik van de doelman. Maar wederom kon Groede niet lang van deze voorsprong genieten. Een slim steekpassje door de Groese verdediging zette de spits van Oostburg in kansrijke positie, die niet faalde.

Na rust bleek Oostburg over meer individuele kwaliteiten te beschikken dan Groede. Een afstandsschot van Arjen Versluijs zorgde na een klein uur spelen voor de eerste voorsprong van Oostburg. Groede leek vervolgens nog wel iets terug te kunnen doen, maar had het geluk niet aan zijn zijde. Oostburg bouwde vervolgens de voorsprong verder uit na een corner die goed werd terug gekopt. Spits van Oostburg stond op de goede plaats en liet Ricky Verkruijsse kansloos. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 2 – 5 stand, nadat Oostburg wederom van 11 meter mocht aanleggen. Groede was simpelweg niet bij krachten om de 2 – 3 te boven te komen en moest zich dus neerleggen bij de tweede verlies partij van het seizoen.

Volgende week wacht Koewacht 1, de druk om de eerste punten te pakken zal hierbij weer een stukje hoger liggen!