January 29th, 2018

Zondag 28 januari mocht Groede 1 na een lange winterstop eindelijk weer de wei in. Hiervoor moest men wel afreizen naar Sint Jan Steen voor de wedstrijd tegen het eerste elftal van de v.v. Strijd Trouw Eerlijk En Nobel. Qua ranglijst een interessante wedstrijd, want ondanks dat beide ploegen tot de middenmoot behoorden was het Groede dat wil wegkomen uit de onderste regionen en STEEN aan de andere kant aansluiting wil houden bij de top.

André de Nooijer, die afgelopen week besloot er nog een seizoen aan te plakken bij Groede, kon over een vrij fitte selectie beschikken. Ruben Deij en Ricky Maenhout konden niet opgenomen worden in de selectie omdat zij nog last hadden van een jetlag na een paar weken in Thailand te hebben gezeten. Ondanks deze twee afwezigen nam André de Nooijer wel 15 man mee richting STEEN, waaronder nieuwkomer Jarmo Gilling. Keeper Ricky Verkruijsse had een griepje te pakken, maar nam toch plaats onder de lat, waardoor het in de wedstrijd er op leek of er drie doelpalen in het veld stonden. Het kleurverschil tussen de doelpalen en Ricky zijn gelaat was namelijk niet al te groot.

De wedstrijd begon stipt om half drie op een vrij goed bespeelbaar veld. Groede begon degelijk aan de wedstrijd en probeerde rustig op te bouwen. André had in de kleedkamer nog gewaarschuwd om de persoonlijke foutjes er uit te proberen halen, maar dat kon niet voorkomen dat Michel Broeckaert in het eerste kwartier een klein slippertje maakte door de bal van achteruit pardoes in de tegenstander zijn voeten te spelen. Broeckaert kon echter zijn fout gelijk herstellen, waardoor het gevaar gelukkig uitbleef. Het was één van de weinige foutjes die middag waar de Groese verdediging op betrapt kon worden, want het stond voor de rest prima. Aanvallend kon Groede goed de ruimtes vinden, maar tot echt grote kans leidde dit niet. Op de rechtse flank speelde Ilyas een prima partij en wist veelvuldig de achterlijn te halen. Ook centraal van voren speelde Toon van Parijs een puike pot, die met een aantal goede loopacties voor gevaar kon zorgen bij het Steense doel. Na een half uur spelen werd de score geopend door Nick van Belois. Bart werd diep gestoken vanuit het middenveld en wist de achterlijn te halen, hij legde de bal goed terug waardoor Nick met zijn grote teen de bal het laatste zetje kon geven richting het doel. Een verdiende voorsprong voor de Groe die een goede eerste helft wist neer te zetten.

Na de rust was het STEEN die aandrong en op zoek ging naar de gelijkmaker. Met veel lopende mensen op het middenveld, probeerden de zwart-witten de opening te vinden. Wouter wist echter zijn manschappen goed aan te coachen, waardoor het spel van STEEN snel onschadelijk gemaakt kon worden. Ondanks dat STEEN sterker begon te worden, was het de Groe die het net wederom wist te vinden. Ciske Menu wist met een prachtig pass over de gehele breedte van het veld de bal op een presenteer blaadje te leggen bij Ilyas Yavuz op de rand van de zestien. Ilyas trok goed naar binnen en met een venijnig schot verschalkte hij de keeper in de korte hoek. Een comfortabele 0 – 2 voorsprong, die Groede nu moest zien vast te houden. STEEN moest nu wel zien te komen, waardoor wat achterover kon leunen en via scherpe counters eruit probeerde te komen. In de 75ste minuut maakte Jarmo Gilling zijn debuut voor Groede en gaf gelijk zijn visite kaartje af. Hij stond namelijk aan de basis van de derde treffer van Groede, door Ruud van Westen vrij te zetten voor de keeper. Ruud twijfelde geen moment en verschalkte de keeper met een puntertje door zijn benen. Hiermee was ook gelijk de eindstand bepaald en kon het Groese feestje beginnen.

Drie zeer belangrijke punten en een goede opsteker voor de blauw-witte equipe. Over de gehele wedstrijd een verdiende overwinning, welke met drie doelpunten verschil wellicht ietwat geflatteerd overkomt. Volgende week wacht wederom een belangrijke wedstrijd, want dan komt RIA Westdorppe op bezoek. Na de wedstrijd werd het vliegtuig van vorig seizoen niet meer gestart en was er helaas ook geen Rad van Avontuur te bekennen, desalniettemin kon Groede zich knap staande houden in de derde helft.