November 29th, 2017

Zondag 26 november stond bij Groede al een tijd lang rood omcirckelt in de agenda, want dan werd de derby tegen buurman Oostburg gespeeld. Waar vorig jaar de wedstrijd wegens hevige regenval nog werd afgelast, werd er dit jaar middels zeilen op het veld getracht het veld te sparen van de regenval in de afgelopen week. En dat bleek te werken want het veld werd goedgekeurd zondagochtend, dus kon de derby door gaan. André kon in deze derby beschikken over een nagenoeg fitte selectie en dus zijn sterkste elf de wei in sturen.

Om half drie werd door dhr. Broekhoven het eerste fluitsignaal gegeven op het Velterspark en kon de wedstrijd van start gaan. Het was Oostburg die het felste uit de startblokken kwamen en Groede onder druk probeerde te zetten. Groede leek hier aardig mee overweg te kunnen, maar kon zelf erg moeilijk in zijn eigen spel komen. Ondanks de zeilen had de regenval wel wat schade gebracht aan het veld, wat het spel niet ten goede kwam voor beide partijen. Het was Oostburg die de eerste echte grote kansen kreeg van de wedstrijd, maar een oplettend Michel Broeckaert en een paar sterke optredens van Ricky Verkruijsse voorkwamen de openingstreffer. Groede kon enkel spelden prikjes uit delen aan de andere kant. De Groe kon de bal moeilijk vast houden in de voorhoede, waardoor het spel op en neer golfde. De brilstand zou voor de rust niet meer van het scorebord verdwijnen en daar mocht Grode zich wel mee in de handjes knijpen.

In de rust werd dan ook gezegd dat het in de tweede helft anders moest. Groede was te slapen en verloor veel duels, daarbij de slechte passing in acht nemende kon men wel spreken van één van de slechtste helften van het seizoen. Dat moest beter in de tweede helft en daar waren de Groedenaren ook van bewust. Er werden wat omzettingen gedaan en dat leek inderdaad effect te hebben. Er kwam wat meer voetbal in het Groese spel, maar het bleef verre van goed. Een aanval van Oostburg kon weggewerkt worden voor het doel van de Groe. De bal werd echter dwars door het zestien meter gebied weg gewerkt, waardoor de bal bij een speler van Oostburg op de rand van de zestien belandde. Deze schoot in één keer op het doel en liet Ricky Verkruijsse kansloos. Een achterstand voor de Groe, dat nu echt zijn spel moest gaan verbeteren wilde het nog één of meerdere punten weg halen op Oostburg. En dat gebeurde ook, er kwam meer druk richting het Oostburgse doel. Ricky Maenhout gaf bij één van de daarop volgende aanvallen een bekeken boog bal richting de tweede paal. Daar dook Wesley Steijaert als een duvel uit een doosje op en had de bal voor het intikken. De gelijkmaker was een feit en de Groe ging op zoek naar meer. Dat leek er ook te komen, want op dat moment had Groede het beter van het spel. Toch kreeg de blauw-witte equipe opnieuw een tegenslag te verwerken. Uit een vrije trap rond de zestien werd er rechtstreeks op doel geschoten. Ricky leek deze bal te kunnen pakken, maar moest door een rare stuit de bal lossen. Een meegelopen speler van Oostburg had hierdoor de bal voor het intikken en bracht de thuisploeg op voorsprong. Een klap die Groede, ondanks de hoge druk in de laatste tien minuten, niet meer te boven zou komen.

Groede verliest dus de derby tegen Oostburg. Na de wedstrijd werd er nog nagepraat over de wedstrijd en geconlcudeerd dat er terecht werd verloren. Er zat te weinig power in de Groese ploeg en de wil om te winnen was groter bij het jeugdige Oostburg. Die wil om te winnen zal aanstaande zondag toch echt terug moeten komen, want dan komen de Grenswachters op bezoek.