October 19th, 2017

Met iets minder deelnemers als vorig jaar gaat de strijd weer los barsten om de felbegeerde prognostiek titel! Het is weer een vol deelnemers veld met interessante deelnames. Zo verwelkomen we v.v. de Noormannen bij de prognostiek, die met hun zaterdag-voetbal kennis wellicht een verrassend licht kunnen laten schijnen over de prognostiek. Ook verwelkomen we de familie Broeckaert die dit seizoen met de gehele familie vertegenwoordigd is in de prognostiek! Ook een woord van welkom aan Eric de Rijcke, die met zijn spaanse achtergrond wellicht de wedstrijden rond de sinterklaas-periode extra goed weet te voorspellen. Een welkom aan de vader van André de Nooijer, hij weet als geen ander wat zijn zoon met de Groe gaat uitspoken dit seizoen. En natuurlijk niet te vergeten is het in deze prognostiek ook weer een weder-zien van doorgewinterde prognostiekers. Net als een Sandra Beun en Christian Herwegh, die altijd trouw-gewijs mee doen met de prognostiek.

Maar wat hebben die prognostiekers nu allemaal voorspelt dit seizoen? Laten we eens een kijkje nemen in de formulieren. Laten we beginnen met de makkelijke vragen, wie wordt er kampioen en wie degradeert er? Over het kampioenschap zijn de meningen verdeeld, STEEN, METO en Grenswachters worden vaak genoemd. En op vallend genoeg wordt Groede ook 6 keer genoemd als mogelijke kampioen, misschien nog wel opvallender is dat dit 6 vrouwen zijn die dat hebben opgeschreven. Hopelijk krijgen Esther, Maité, Dees, Carmen, Brigit en Ria gelijk dit seizoen! Over de mogelijke degradant zijn de meningen ook verdeeld; Koewacht, RIA W, VIVOO en WVV zijn veelgenoemde namen. Groede is gelukkig niet één keer genoemd in dit rijtje. Het is dan ook niet gek dat bijna alle prognostieker de Groe volgend seizoen weer in de vierde klas zien spelen. Ik zeg niet voor niets “bijna alle” want er zijn twee prognostiekers die de Groe zien promoveren. Niemand minder dan de vader van de trainer en de vriendin van topspits Wesley Steijaert, twee personen die invloed kunnen hebben op de resultaten. Laten we hopen dat zij genoeg invloed kunnen uitoefenen, zodat zij aan het eind van het seizoen 5 punten mogen bij schrijven.

Dan is er ook nog de vraag welke west-zeeuws vlaamse ploeg het hoogst gaat eindigen. Grofweg de helft denk Oostburg en de andere helft denkt de Groe, een enkeling heeft Ijzendijke hierbij opgeschreven. Op de vraag hoeveel spelers er officiele speel minuten maken in het eerste elftal is het deelnemersveld evenredig verdeeld, dat begint bij 14 spelers en eindigt bij 27 spelers die hun speelminuten in het eerste elftal zullen maken.

Dan even kijkend naar het vertrouwen in Ruud van Westen door de prognostiek. Christian Herwegh heeft het minst vertrouwen in onze spits, hij ziet Ruud maar 2 keer scoren. Adrie Deij denkt dat Ruud zijn opvolger is bij de Groe en ziet hem dan ook 20 doelpunten maken dit seizoen. Ruud zelf denkt overigens dat hij er 8 in het netje gaat leggen.

Als laatste komen we misschien wel bij de leukste vraag van de prognostiek; “Wie pakt de eerste rode kaart?”. En de grote winnaars op deze vraag zijn Kevin Martens en Wesley Steijaert, een goede derde plaats gaat naar Michel Broeckaert. Zij denken overigens van zichzelf niet dat zij de eerste zullen zijn met een rode kaart.

Om af te sluiten kijken we nog even naar het verwachtte aantal punten. En ook hier kan je goed zien welke prognostieker er vertrouwen heeft in de ploeg en wie minder. Met 24 punten heeft Bram Beun het minste vertrouwen in de equipe van André de Nooijer. Wesley Steijaert heeft het meeste vertrouwen in onze ploeg want hij ziet de Groe wel 65 punten binnen slepen komend seizoen.

Kortom genoeg variatie in de prognostiek, waardoor een vroege positie aan kop geen garantie geeft voor de eind-notering.