October 12th, 2017

Zondag 8 oktober mocht Groede als koploper van de vierde klasse A afreizen richting Ossendrecht. Met een bus vol supporters werd er om 12.00 uur stipt vertrokken en na een kleine file aan de vlaketunnel werd er rond half 2 aangekomen op sportpark de Heiloop. Voor trainer André de Nooijer was het nog even puzzelen om zijn selectie compleet te krijgen. Jan-Willem de Rooij, Kevin Martens en Ilyas Yavuz waren niet aanwezig, waardoor good-old Sven Wisse en Enrique van Opdurp werden opgeroepen voor deze match.

Om half drie werd er afgetrapt op een vrij slecht en zwaar veld, gelukkig waren de omstandigheden voor beide ploegen hetzelfde. Het bleek al snel dat ODIO niet alleen staat voor Ons Doel Is Ontspanning, maar ook Ons Doel Is Overwinnen. Want de ploeg kwam erg fel uit de startblokken en het was duidelijk dat zij vandaag de eerste drie punter van het seizoen wilden behalen. Dat Groede ook graag deze drie punten wilde hebben, kwam minder overtuigend over. Er werd vrij slap begonnen aan de wedstrijd en het was ODIO dat de druk hield. En na 5 minuten voetballen werd dit al uitbetaald, een voorzet van links werd met een acrobatische hak-bal in het doel gewerkt en Groede stond erbij en keek er naar. Gelukkig waren er nog 85 minuten over om deze achterstand weg te poetsen. Groede kon echter geen vusit maken en het had de stilstaande situaties nodig om op de been te blijven. Eerst was het Ricky Maenhout die een vrije trap, met een beetje hulp van de keeper, binnen schoot en zodoende de stand gelijk trok. Toch kwam ODIO weer langszij na een heuse scrimmage die uiteindelijk in het doel belandde. Wederom was het een stilstaande situatie, ditmaal een vrije trap benut door Bart van den Hemel, die Groede op een gelijke hoogte bracht. Het spel van Groede was voor de rest niet om aan te zien en bijna elke linie moest het afleggen tegen een feller ODIO. De ruststand werd gehaald met een 2-2 stand, maar dat had voor ODIO nog hoger kunnen uitvallen als zij effectiever waren geweest in de afronding.

Na rust moest Groede zich dan herpakken en laten zien dat de toeschouwers niet voor niks waren mee gereisd in de bus. De wil was er wel bij de spelers, maar mede dankzij ODIO, kwam Groede maar niet in zijn spel. Het was ODIO die de aanval zocht en binnen een mum van tijd de 3 – 2 en met een fraaie lob ook nog de 4 – 2 konden scoren. Met nog een klein half uur op de klok gaf Groede zich niet gewonnen en maakte de aansluitingstreffer via Michel Broeckaert. Een voorzet van Ricky Maenhout, die als één van de weinige een magere voldoende haalde, werd door Broeckaert binnen gewerkt. De aansluitingstreffer werd gemaakt en Groede speelde vol op de aanval om een punt uit het vuur te slepen. Hierdoor vielen er wel gaten achterin, maar zoals gezegd was de afronding van ODIO niet optimaal. Wel liep ODIO tien minuten voor tijd weer uit naar 2 doelpunten verschil, nadat Arno de spits van ODIO onregelmentair ondersteboven had gelopen. Een strafschop was het gevolg die benut werd door de groen-witten. De Groe speelde nu alles of niets en door middel van een eigen doelpunt werd het nog in het zadel geholpen ook. Met nog vijf minuten op de klok werden alle ballen naar voren gepompt, maar de gelijkmaker bleef uit.

Een punt was misschien ook wel te veel geweest voor Groede, dat geen schim was van de wedstrijd vorige week tegen WVV’67. De koppositie is kwijt en komende zondag wacht een belangrijke derby tegen Tieke. Groede zal zich moeten herpakken en hopen dat de wedstrijd tegen ODIO een incident was.