July 14th, 2017

De KNVB heeft afgelopen maand de indeling voor de nieuwe competitie bekend gemaakt en daarbij trof de Groe een aantal nieuwe gezichten aan. Grenswachters, METO, NSV, ODIO en WVV’67 zijn voor Groede relatief onbekende tegenstanders. Het is daarom goed om alvast kennis te maken met deze nieuwe tegenstanders zodat we niet voor verrassingen komen te staan in de competitie en/of prognostiek. De komende weken zullen we deze 5 clubs één voor één uitlichten, om zo doende wat meer kennis te vergaren over dit relatief onbekende terrein. Met vandaag in de editie de Rooms Katholieke Voetbal Vereniging METO.

Feitjes
Om te beginnen even wat feitjes oplepelen, de RKVV METO is opgericht in 1940 en komt uit de plaats Hoogerheide in Noord-Brabant. Momenteel wordt de club aangestuurd door voorzitter Hans van Hoek en zijn 9 mede-bestuursleden. Het eerste elftal heeft na de oprichting de eerste 40 jaar in de 3de klasse gespeeld om vervolgens voornamelijk in de vierde klasse B uit te komen, met her en der een uitstapje naar de 3de en 5de klasse. De vraag die bij velen wellicht als eerste opkomt is, waar staat METO nu precies voor. Op deze mooie quizvraag is maar één antwoord mogelijk; Moed En Training Overwint ! De club-kleuren van METO zijn de bekende tri-colore, rood-wit-blauw. De club heeft 14 jeugd-ploegen en 4 heren senioren elftallen. Maar, misschien nog belangrijker… ze hebben een vrouwenploeg; METO Dames 1!

Sportpark
De ploeg speelt op sportpark “Jac van Hoek”, wie deze persoon precies is kon Google niet vertellen. Wel kon Google een overzicht geven van de indeling van het sportpark, maar liefst 4 velden telt deze sportaccomodatie (wellicht dat dit door de gemeente Woensdrecht wordt terug gebracht naar 3 dit seizeon) gelegen aan de rand van Huijbergen. En met METO in de competitie speelt Groede dus komend seizoen minimaal 1 wedstrijd op kunstgras, want in 2009 werd het hoofdveld voorzien van kunstgras. Aan dit hoofdveld staat ook een tribune voorzien van twee rijen zitplaatsen. Over het belangrijkste onderdeel van het sportpark is weinig te vinden, er zijn namelijk vrij weinig foto’s van de kantine. Toch zouden we over dit essentieel onderdeel van het sportpark meer informatie vergaren alvorens de trip richting het hoge noorden te maken. Dus mocht iemand van METO dit toevalligerwijs lezen, zouden we graag het volgende willen weten;

-          Is er een Rad van Avontuur aanwezig in de kantine?

-          Is er een goeie muziek installatie, of moeten we die zelf mee brengen?

-          Zijn er zitplaatsen voor onze oudere supporters en staan-tafels voor onze jongere supporters?

-          Zijn er hakkedelletjes aanwezig?

Wellicht dat iemand van METO ons van antwoorden kan voorzien via het gastenboek. Mocht ik een essentiele vraag vergeten zijn, hoor ik dat ook graag via het gastenboek.

Het elftal
Het elftal staat dit seizoen voor het 3 jaar op rij onder leiding van Peter Deelen, een gekende trainer in de omgeving van Huijbergen aangezien hij nog bij WVV’67, ODIO, HSC’28 en VIVOO hoofdtrainer is geweest. Nadat hij werd aangesteld als hoofdtrainer bij METO is de cirkel rond voor Peter Deelen, omdat hij in zijn jeugd begon te voetballen bij METO en nu dus aan het roer staat van het vlaggenschip. Een speler om in de gaten te houden is middenvelder Joep van Kalmthout die al sinds zijn zevende in de tricolore speelt en afgelopen seizeon 11 maal het net wist te vinden. Niet zoveel als topscoorder Bjorn Verbrugge die met een totaal van 18 doelpunten het productiefst was van de METO-anen. De topscoorder allertijden bij METO is overigens de 29-jarige Joey van Hooijdonk die voor METO 1 al 49 keer het net wist te vinden, ook wel beter bekend als “2-shoes-Joey” of “Slowie”.

Babe van de week
Het meeste interessante aan het eerste elftal van METO is misschien wel de verkiezing van “Babe van de week”. Het concept is vrij simpel; tijdens iedere uitwedstrijd gaat er één selectielid op de foto met de babe(s) uit de betreffende kantine. Aan het eind van het seizoen wordt er gestemd wie de beste babe-van-de-week aan de haak heeft geslagen. Nu treft gelukkig het toeval dat in kantine “Even Samen” op de Groe toch redelijk wat babes rondlopen. De Groedenaren onder ons zullen vast wel weten wie ik daar mee bedoel, we zullen dan ook zorgen dat deze babes er op en top uit zullen zien wanneer we de RKVV METO op bezoek krijgen!

Kortom een op het eerste oog sympathieke ploeg, waarbij er dus wel getraind zal moeten worden om op kunstgras te spelen alvorens we afreizen naar Hoogerheide. Als laatste wellicht een compliment aan de webmaster(s) van METO, die een zeer complete en informatieve site in elkaar hebben gestoken, zeker eens het bezoeken waard. Wellicht dat de webmaster van deze site daar eens een voorbeeld aan kan gaan nemen!

In de volgende editie van “kennis maken met de nieuwe tegenstanders” de ploeg uit Nispen; NSV.