May 11th, 2017

Aanstaande zondag zal Freek Knetsch zijn officiële laatste wedstrijd spelen voor het eerste elftal van Groede. Freek, kersverse vader van Floris-Willem Knetsch, heeft aangegeven volgend seizoen een stapje terug te doen en bij het derde te gaan voetballen.

Freek heeft 14 jaar lang op het eerste van Groede gevoetbald, met af en toe een uitstap naar het tweede elftal of hij moest vanwege blessures langs de zijlijn toe kijken. Freek debuteerde in het seizoen 2002/2003 bij Groede 1 onder trainer Jos de Wilde, die zocht namelijk een vervanger voor de geblesseerde keeper Theo de Waele. Later werd hij ook ingezet als veld speler, zowel als centrale verdediger als centrale spits. Freek zag trainers als Rudi Veraart, Marty Bekooy, David Almekinders, Ralph Zegers en Wim Fenijn komen en ook weer gaan. In al die jaren begon Freek het seizoen een paar keer in het tweede, maar werd dan halverwege het seizoen weer bij het eerste elftal gehaald. Een speler waar je altijd op kon rekenen als je een mannetje te kort kwam en hij was voornamelijk bij trainers geliefd omdat hij multi-inzetbaar was, Keeper, Verdediger, Middenvelder, Spits; Freek is het allemaal geweest. De laatste seizoenen is hij een vaste waarde in het elftal van André de Nooijer en wordt de “lange Knetsch” ook wel de opa van het elftal genoemd. Een keeper/speler die recht voor zijn raap is, die er geen doekjes ombindt, maar altijd blijft strijden tot het laatste fluitsignaal. Kortom een speler die Groede 1 erg zal gaan missen volgend seizoen.

Komt allen aanstaande zondag naar de derby Groede 1 – Schoondijke 1 om Freek voor het laatste maal (althans officieel) aan het werk te zien bij het vlaggenschip van de v.v. Groede.

P.S. Zoals we gewend zijn in Groede sluiten we natuurlijk niet uit dat Freek nooit meer een wedstrijd voor het eerste zal spelen.

_DSC0028