April 11th, 2017

Met nog 4 wedstrijden op het programma is Groede al zeker van een langer verblijf in de vierde klasse A. De voorsprong op RIA Westdorpe is na de overwinning op Sluiskil gegroeid tot 14 punten, waardoor de na-competitie volledig is afgewend. Nu mag de Groe zich het doel opleggen om in het linker rijtje te blijven van de competitie.

Op zondag 09 april mocht Groede afreizen naar sportpark d’n Dolse Diek in Sluiskil. Bij winst zou Groede ook volgend seizoen verzekerd zijn van een plaatsje in de vierde klasse A. Dan moest er dus wel gewonnen worden van de wisselvallige ploeg Sluiskil. André kon hiervoor weer beschikken over het centrale verdedigings duo Kika & Wouter ook Wesley Steaijert en Bart van den Hemel waren weer volledige wedstrijd fit. Michel Broeckaert moest toekijken vanaf de lijn wegens een dijbeen blessure, ook Yannick Thuijs moest in de warming-up afhaken met een blessure.

Om 14.30 uur precies werd er op de zonovergoten Dolse Diek afgetrapt op een heel erg strakke grasmat die we eerder dit seizoen nog niet vaak waren tegen gekomen. Het was Groede dat gelijk de druk naar voren zette en de aanval zocht, maar beleefde een valse start. Arno van den Hemel leidde slordig balverlies op het middenveld, waardoor Sluiskil voor de eertse keer snel kon uitbreken. De effectiviteit van deze uitbraak was 100% want de bal lag na 3 minuten spelen al achter Ricky Verkruijsse. Een tegenslag voor de Groe, maar gelukkig stonden er nog 87 minuten op het scorebord om deze schade ongedaan te maken. Het was Groede dan ook die het spelbeeld bepaalde en via goed lopende aanvallen het doel van Sluiskil bestookte. Na een kwartier spelen kwam dan ook de terechte 1 – 1 op het scorebord via Ruud van Westen, die goed doorliep op een hoge en verre kopbal van Ilyas Yavuz. De bal leek een prooi voor de keeper, maar die ging er onder door. Hierdoor kon Ruud de bal het extra zetje mee geven richting de touwen. Nog voor rust was het diezelfde Ruud van Westen die Groede op voorsprong bracht. Bart zette de aanval op, gaf de bal mee aan de diepgaande Arno die uiteindelijk Ruud van Westen voor het doel kon vinden als eindstation van de aanval. Groede moest het zich zelf kwalijk nemen dat het de voorsprong niet verder had gebouwd voor rust, waardoor de spanning nog steeds in de wedstrijd zat.

Na rust (maar ook voor rust) was Groede erg slordig in de balbehandling en de passing, er werd veelvuldig balverlies geleden. Gelukkig gold dat ook voor Sluiskli, waardoor dit geen grote gevolgen had. Groede moest verder uitlopen in de tweede helft, maar was gewoonweg niet effectief genoeg in de afronding. Hierdoor bleef de 1 – 2 op het scorebord staan en bleef de kans op gelijkmaker steeds aanwezig. En dat werd in de 70ste minuut dan ook werkelijkheid, een goede combinatie aanval van Sluiskil werd goed afgerond; 2 – 2. Ondanks dat Groede het betere van het spel had en de wedstrijd redelijk onder controle leek te hebben, deed de stand anders vermoeden. Groede wist gelukkig binnen de tien minuten orde op zaken te stellen met name dankzij Freek Knetsch. De rechtsback stoomde tot twee-maal toe goed en gevaarlijk op en gaf bij de 2 – 3 een assist op Bart van den Hemel die niet aarzelde en de bal tegen de touwen joeg. Niet veel later werd Ruud van Westen onderuit gehaald in het zestien meter gebied en mocht Bart vanaf 11 meter aanleggen voor de 2 -  4. In het resterende deel van de wedstrijd, verzuimde Groede verder uit te lopen.

De 3 punten zijn een feit en Groede handhaaft zich in de vierde klasse! Een dik compliment naar het team en de technische staf, want dit hadden maar weinig mensen voorspeld aan het begin van het seizoen. De volgende doelstelling die overblijft is om ons te handhaven in het linkse rijtje, met onder andere nog 3 mooie derby’s op het programma tegen Breskens, Ijzendijke en Schwondieka is dit een mooei uitdaging!