December 21st, 2016

bekeravontuur-groede-2

De laatste wedstrijd van het seizoen stond voor het Twidduh op het programma in Bergen op Zoom. Groede 2 was na een gelijkspel op Zeelandia Middelburg 4 en een 6-0 winst op Corn Boys 2 door in de beker voor reserve elftallen en moest een tussenronde spelen voor de derde ronde. Een ronde die tussen de tweede ronde en de derde ronde inzat. Enfin, als u het begrijpt…. zo werd de schrijver het in ieder geval uitgelegd in de bus op de heenreis.

De wedstrijd begon voor de meeste jongens al op woensdag na de training voor het bekerweekend. Tevens de laatste training voor de winterstop en ook deze werd goed bezocht. Ondanks het koude weer en de matige grasmat waren er 12 jongens aanwezig om een balletje te trappen. Met een gemiddelde opkomst van 14 man per training tot de winterstop hebben we het als Tweede en Derde team uitstekend gedaan. Na de warme douche volgde de loting die live te volgen was via Facebook. Een bestuurslid van VV Groede vond het in  eerste instantie niet nodig om te filmen maar toen hij hoorde dat hij de trainer mocht zijn deze dag werd het initiatief omarmd. De selectie zag er na de loting als volgt uit.

Imre, Robert, Kevin, Ilyas, Siemen, Jeffrey, Jelko, Alex, Jan, Ferdy, Rob, Youri, Leonard, Marco, Wrezj en Vedat.

In de bus naar Brabant afreizen zondagochtend om 9.30u. was ook een uniqum voor de mix-selectie van Groede 2 en Groede 3. Sommige hadden nog kleine oogjes van de Kerstbingo. Ruben Goethals en Erwin Schoonakker waren helemaal nog niet thuis geweest en kwamen regelrecht van Serieus Verzoekje en Antwerpen. Door blessureleed konden deze mannen niet mee doen maar in de prachtige kantine van Nieuw Borgvliet hebben ze hun mannetje gestaan. Naar verluid was de La Chouffe op.

Dan de wedstrijd. Vooraf was er her en der toch wel een beetje spanning te verkennen. Het tweeëntwintig tellende kleedkamercomplex van Nieuw-Borgvliet was geheel verlaten doordat alle ploegen uit moesten voetballen. Dat kwam goed uit want het toilet in de eigen kleedkamer mocht niet gebruikt worden. Dan de tegenstander. Wat moest je er van verwachten? Vorige jaar hadden ze de halve finale van de beker gehaald. In de beker zelf hadden ze een wedstrijd gewonnen met 9-2 van Jong Ambon 2 en voetballen ze ook in de reserve 6e klasse. Verder wisten we helemaal niets.

De leidsman van dienst bleek een oud-KNVB scheidsrechter te zijn die de wedstrijd in goede banen heeft geleid. De toss werd verloren maar we mochten wel aftrappen. De eerst vijf minuten startten wat onwennig. Het Mixelftal van het tweede en derde had nog maar twee wedstrijden samen gespeeld vervolgens een halve competitie met het eigen team en nu weer samen. Het was de eerst vijf minuten voornamelijk aftasten. Wat was de intentie van de tegenstander? Tegenhouden of aanvallen. Het eerste bleek het geval te zijn maar liet dat nou ook onze tactiek zijn. In de achtste minuut trok de aanvoerder van de Groe, Jan Elfrink, de stoute schoenen aan en ging vanaf de voorstopper positie op avontuur.  Er volgde een schot van 30 meter en de bal vloog zowaar in het net. De keeper zag de bal laat aankomen en had het schot niet verwacht, bleek achteraf. Na twee minuten was het weer raak voor de Groe! Uit een afgeslagen corner nam Wrezj Ohanian vanaf de 16 de bal in een keer op zijn slof. De Groe stond in Brabant na 10 minuten met 0-2 voor iets wat niemand had verwacht en met twee prachtige doelpunten.

De wedstrijd kantelde onze Brabantse vrienden waren wakker en werden brutaler in het veld. Hun omschakeling werd sneller en de flanken werden goed bediend. In een tijdsbestek van een half uur wisten de mannen de stand recht te trekken naar 2-2 via twee counter doelpunten. Onnodig, maar wij kwamen onder de druk van Nieuw-Borgvliet niet uit en mochten af en toe wel wat feller in duel.  We riepen het eigenlijk een beetje over onszelf af. Alex van Houte moest het veld verlaten vanwege een gekneusde rib die hij tijdens de training had opgelopen waardoor er flink moest geschoven worden in de basis elf.

Tijdens de thee sprak trainer Gerjan de Hullu ons moed in voor de tweede helft. Verwacht werd dat de mannen nog met een offensief zouden komen. Het tegendeel werd bewezen in de tweede helft was Groede 2 eigenlijk de betere ploeg  maar we wisten niet  te scoren. Door een verre uittrap van de keeper belandde de bal bijna tot aan de 16. Een aantal verdedigers van Groede misten de bal. De aanvaller was snel en verschalkte de goede keepende Jeffrey Dey in de verre hoek. Kortom 3-2. Tot de laatste minuut werd er nog gevochten voor de 3-3 en af en toe waren we er heel dicht bij maar het mocht niet baten.

Achteraf had Groede 2 wat brutaler aan de wedstrijd mogen starten en wat feller van zich af mogen bijten maar daarnaast wist het Twidduh ook niet goed wat ze voor tegenstander konden verwachten. De mannen uit Brabant vonden het een leuk en sportief duel en in de kantine hebben we er een vriendenteam bij gekregen. Zo hoort voetbal ook te zijn. Geen rottigheid in het veld, eerlijke duels en achteraf samen een feestje vieren. Na de busreis werd er nog even nagepraat bij de Foute Kerstruienborrel van Eeterij Sjeik en schoof het tweede en derde aan voor een maaltijd bij het Overleg.

Via deze weg willen we iedereen bedanken die deze fantastische en goed georganiseerde dag is mee geweest om te supporteren. Hopelijk volgend jaar met beide teams in de beker!

Trainer Groede 2