November 17th, 2016

De Sjaal heeft in de afgelopen maanden wel een heel bijzondere reis gemaakt, met niemand minder dan good-old Michel Tamarizians. Michel is de Groe nog niet vergeten ( en de Groe is Michel ook zeker nog niet vergeten) en nam de Sjaal mee op zijn rondreis door Afrika. De rondreis begon in Uganda waar hij de evenaar, ofwel de equator, op zocht. Hieronder staan Michel en de Sjaal op de foto op de scheidingslijn tussen het noordelijk halfrond en het zuidelijke halfrond.

website-equator-uganda

 

Vervolgens ging de reis verder naar Bwindi National Park in Uganda. Een reservaat van 331 vierkante kilometer, welke bekend staat om zijn vele gorilla’s.

website-bwindi-uganda

 

Na deze prachtige natuur, werd de reis door gezet richting Zanzibar. Op zanzibar werd er eens goed genoten van de rondreis. Op de parelwitte stranden genoten de Sjaal en Michel volop van het goede weer. De jaloersmakende foto hieronder laat dit dan ook goed zien.website-zanzibar

 

Uiteindelijk werd de reis afgesloten in Kenia. Daar kwamen Michel en de Sjaal ook de Masai bevolking tegen, een nomadenstam die voornamelijk in Kenia verblijven en voornamelijk leven van het vee dat ze hebben. Deze stam staat ook bekend om hun spring-ritueel en hun excentrieke sieraden en kleurrijke kledij. In Kenia is er ook een rondreis gemaakt door de prachtige natuur, zoals hieronder is te zien.

website-masai-people-kenia