October 20th, 2016

Voor het eerste elftal van de Groe staat aanstaande zondag de volgende ronde in het bekertoernooi op het programma. In de voorronde werd gewonnen van Yerseke en gelijk gespeeld tegen Veere, waardoor er een ticket voor de volgende ronde werd verkregen. Normaal gezien is dit weekend vaak een vrij weekend voor de Groe, want het kwam vaak nooit verder dan de groepsfase. Echter vorig seizoen kwam hier verandering in en ook dit jaar mag Groede in het “beker-weekend” aantreden.

Ditmaal komt het “grote” Terneuzen op bezoek en dat is nieuw voor het Groese elftal. Nog nooit mocht Groede 1 namelijk aantreden tegen Terneuzen 1 in officieel verband, wat ik met enige zekerheid toch durf te zeggen. Niet dat ik nu alle wedstrijden van Groede heb na zitten lopen, want als men de feiten erbij pakt is de conclusie snel te trekken.

Terneuzen 1 heeft nog nooit lager dan de vierde klasse gespeeld, althans volgens Wikipedia dan toch. Groede daarentegen heeft nog nooit hoger dan de vierde klasse gespeeld, eigenlijk speelde het altijd vijfde of zesde klasse met uizondering van seizoen 2013/2014. In dat seizoen speelde Groede 1 vierde klas, maar speelde Terneuzen twee klassen hoger in de tweede klas. Zo kunnen we langzaam de conclusie trekken dat in competitie verband beide ploegen elkaar nooit troffen.

In bekerverband is het eventueel wel mogelijk om elkaar te ontmoeten ook al speel je op verschillende niveaus. Echter is dit nog maar de tweede keer dat Groede een ronde verder bekert en daarvoor nooit de poule fase wist te overleven. De seizoenen dat Terneuzen in de 2e klas of hoger speelde, kon Groede niet in de poule komen bij Terneuzen. De seizoenen dat dit wel mogelijk was, bleek Groede of niet deel te nemen aan de beker of niet bij Terneuzen te zijn ingedeeld.

Kortom met een kleine voorzichtigheid durf ik te stellen dat aanstaande zondag Groede 1 en Terneuzen 1 elkaar voor het eerst in officieel verband ontmoeten. Mochten er oud-spelers/supporters/bestuursleden zijn die hier anders over denken hoor ik dat natuurlijk graag. Dit bericht zal ook nog even voorgelegd worden aan de statistieken man RudeStats om dit feitje te verifieren.

Mocht het blijken dat dit feitje inderdaad waar is, nodig ik u van harte uit om de allereerste officiele ontmoeting van Groede 1 – Terneuzen 1 bij te wonen aanstaande zondag om 14.30 uur op sportpark “Aan de Traverse” in de Groe. Mocht er in de komende dagen tegenbewijs worden geleverd, dan bent u nog steeds van harte welkom want  de Groe zal alle support kunnen gebruiken in dit leuke bekerduel tegen het “grote” Terneuzen!