September 28th, 2016

Afgelopen zondag wist Groede 1 zijn eerste overwinning van het seizoen te boeken. Thuis in eigen huis werd Clinge met 1 – 0 verslagen, waardoor Groede 3 punten aan het totaal mocht toevoegen.

Zondag 25 september stond voor Groede 1 de thuiswedstrijd tegen Clinge 1 op het programma. Clinge dat door velen als titelkandidaat werd bestempeld had, wist eerder al ruim te winnen van Breskens en Ijzendijke. Vorige week gingen zij nipt onderuit tegen STEEN, kortom het beloofde een zware pot te worden voor Groede. De Groe aan de andere kant had wat goed te maken richting hun supporters na de zeer zwakke pot van vorige week in Biervliet. Trainer André de Nooijer kon weer beschikken over Ricky Maenhout en Yannick Thuijs. Michel Broeckaert was zoals gezegd drie wedstrijden geschorst en Wesley Steijaert zit nog steeds in de lappenmand. Hierdoor werd Freek Knetsch weer terug gehaald naar het eerste, die gelijk ook in de basis mocht starten.  Net iets voor half drie stuurde André zijn troepen richting het veld met de opdracht om voor elke meter te gaan werken.

Nadat de leidsman voor het begin van de wedstrijd had gefloten, was het duidelijk dat beide ploegen even moesten wennen aan het veld. Door de droogte kon er niet gemaaid worden, waardoor het gras vrij lang was met her en der droge plekken. De veld-omstandigheden waren gelukkig voro beide ploegen hetzelfde dus dat kon geen excuus zijn. Het was Groede dat de eerste grote kans kreeg van de wedstrijd. Edwin Brand gaf een scherpe voorzet op de inkomende Bart die de bal knap binnen kopte, de vlagger had echter buitenspel waargenomen waardoor het doelpunt werd afgekeurd.  Het spel speelde zich met name rond het middenveld af, mede doordat de verdediging van Groede goed op schoof werden de ruimtes klein gehouden. Ook Clinge creeerde goede kansen en ook zij zagen een doelpunt worden afgekeurd wegens buitenspel. Kortom het was een gelijk opgaande wedstrijd, waardoor er met de brilstand ook de rust werd in gegaan.

Na rust veranderde het spelbeeld niet veel, hoewel Groede steeds sterker begon te worden. Een aantal mooie aanvallen werden opgezet via de flanken, toch ontbrak het wederom aan de juiste eindpass. Groede probeerde vaak de bal over de verdediging van Clinge te leggen, maar met de grote verdedigers was dit wellicht niet de slimste optie. Na 75 minuten spelen werd de wedstrijd opengebroken. Bart van den Hemel kreeg een goede diepe bal aangespeeld en kon recht op de doelman af gaan. Hij faalde niet oog in oog met de keeper en liet de 1 – 0 op het verplaatste scorebord verschijnen. Een opsteker van Groede dat nu een kwartier lang de voorsprong moest gaan verdedigen. Clinge kreeg nog een aantal kansen, maar de afwerking bij hen was onvoldoende om de gelijkmaker te bewerkstelligen. Aan de andere kant kon Groede nog de 2 – 0 maken, maar de Dennis Bergkamp aanname van Ruben Deij kreeg niet het vervolg waar de Groe op gehoopt had. Na 90 minuten lang blies de goed leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en ging er een gejuich van opluchting over het sportpark “Aan de Traverse”. Compliment ook aan de verdediging van Groede, want zij wisten de toch gevaarlijke aanvalslinie van de rood-witten onschadelijke te maken.

Opmerkelijk feit was wel dat Groede niet alleen de wedstrijd won, maar ook nog eens zeer overtuigend de derde helft. De tegenstand was ook erg laag in deze derde helft, want na een kwartier spelen was er nog maar één Clingenaar overgebleven. Wellicht dat de uitslag hier debet aan is, want 3 jaar geleden won Clinge met 3 – 0 nu was dat niet het geval.

Groede haalt dus de eerste volle drie punten binnen en heeft nu weer wat lucht gekregen. Volgende week wacht wederom een zware tegenstander en tevens koploper van de vierde klasse A. Groede zal dus Trouw Eerlijk En Nobel moeten Strijden, om de drie punten in eigen huis te houden.