September 22nd, 2016

Afgelopen zondag mocht Groede afreizen naar Biervliet voor alweer de derde competitie wedstrijd. In een vreemde wedstrijd moest Groede tevreden zijn dat het een punt overhield na 90 minuten.

In de week vooraf gaand aan deze wedstrijd kreeg André de Nooijer slecht nieuws te horen van zowel Yannick Thuijs als Wesley Steijaert. Beide moesten zich afmelden voor de wedstrijd wegens blessure, ook kon André niet over Ricky Maenhout beschikken wegens vakantie. Hierdoor werd een iets gewijzigd elftal de wei in gestuurd. De manschappen die het moesten gaan doen kregen de opdracht mee om met niks minder tevreden te zijn dan de drie punten.

Om half drie werd er afgetrapt op een mooi groen grasveld, waarbij Groede ietwat onwennig begon. Het moest even zoeken naar de juiste posities, maar kreeg al snel grip op de wedstrijd. De eerste goede kansen kwamen ook van de blauw-witte af, maar het ontbrak vaak aan een goede eindpass of een goede afwerking. Ondanks de druk van Groede was het Biervliet die brutaal de voorsprong nam. Vanuit een voorzet mocht de spits van Biervliet simpel weglopen bij zijn man en kon vrij inkoppen. Een domper voor de Groe, maar gezien het spelbeeld was het vertrouwen daar dat dit wel recht getrokken zou worden. Dit vertrouwen kreeg echter een harde klap te verduren, nadat Michel Broeckaert op heel knullige en domme wijze tegen een rode kaart aanliep. We zullen hierover niet verder uitwijden, maar feit is wel dat Groede het na 15 minuten spelen al met 1 man minder moest doen. Toch bleef Groede voetballen en probeerde op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Deze kwam er ook na 40 minuten voetballen. Een goede pass van Toon van Parijs bracht Bart van den Hemel in stelling om de gelijkmaker binnen te schieten. Een opsteker van Groede die van korte duur bleek te zijn, want in de eerst volgende tegenaanval wist Biervliet nogmaals te scoren en bracht Groede weer op achterstand.

Na de rust bleef Groede op zoek gaan naar de gelijkmaker en nam daarbij grote risico’s van achteren. Biervliet kreeg hierdoor bij de aanvallen veel ruimte, maar wist gelukkig voor Groede hier niet optimaal van te profiteren. Mede doordat Biervliet de score niet opvoerde, bleef  de hoop op de gelijkmaker levend bij Groede. Een uitstekend spelende Wouter Lakerveld werd in de laatste minuten van de wedstrijd richting de spitspositie geschoven om zo wellicht iets te forceren. En dat bleek zijn vruchten af te werpen, want in de extra tijd was het diezelfde Wouter Lakerveld die voor de gelijkmaker tekende. Bart kwam snel opgestoomd aan de rechtse flank en met een goede schaar en een heuse “zidane” actie passeerde hij drie man en gaf de bal strak voor. Wouter Lakerveld was er als de kippen bij om die bal tegen de touwen te werken en zodoende de 2-2 op het scorebord te brengen. Groede kreeg zelfs nog een uitgelezen kans op de overwinning, maar de wederom strakke voorzet ging voorlangs zonder dat er een Groedenaar tegenaan kon lopen. Over de wedstrijd bekeken was het gelijke spel verdiend en werd het harde werken van Groede uiteindelijk ook beloond. Echter mag de Groe zichzelf wel verwijten dat het niet het voetbal op de mat kon leggen zoals in de afgelopen twee wedstrijden. Veel slordige passing en slappe duels waren hier debet aan en dat moet de komende wedstrijden veel beter.

Vooraf zou Groede 2 punten verloren hebben met dit resultaat, maar achteraf heeft het een punt gewonnen. Volgende week wacht de andere rood-witten uit deze competitie, namelijk Clinge 1. Michel Broeckaert blijkt drie wedstrijden schorsing gekregen te hebben, dus zal André op zoek moeten naar vervanging.