September 1st, 2016

Afgelopen zaterdag stond voor Groede 1 de tweede en tevens de laatste bekerwedstrijd op het programma. Een week eerder werd er in Veere gelijk gespeeld, waardoor vandaag alleen winst goed genoeg was voor een ronde verder in de beker. Tegenstander van de dag was derde klasser Yerseke, zij misten vorig jaar op een haar na het kampioenschap en wisten via de nacompetitie niet te promoveren. Een zware kluif voor de Groe, maar zoals het spreekwoord gaat “Aan het begin staat het gewoon 0 – 0 “.

Met die gedacht stuurde André de Nooijer zijn manschappen het veld in. Een vrij compleet Groede trad aan voor de aftrap, dat niet gezegd kon worden van de tegenstander Yerseke. Toch hadden de rood-zwarten de eerste twintig minuten een licht veldoverwicht, dit kwam voornamelijk doordat Groede even niet goed raad wist met de andere formatie van Yerseke. Groede leek echter wat meer grip op de wedstrijd te krijgen, maar moest toch toezien hoe het op achterstand kwam. Een slordige pass van rechts-midden achteruit kon niet worden hersteld, waardoor de spits van Yerseke er snel genoeg bij was om hier optimaal van te profiteren. Niet veel later kreeg diezelfde spits de uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen, nadat de leidsman van dienst resoluut naar de stip wees na een klassieke fopduik van de linksbuiten van Yerseke. Ricky Verkruijsse wist de penalty te pakken, waardoor het woordje “gerechtigheid” al snel kwam boven drijven. Een goeie opsteker voor de goalie van Groede die zijn ploeg weerhield van een ruimere achterstand. Nog voor rust zou deze achterstand door Wesley Steijaert worden weggepoetst, hij wist in de zestien meter ruimte te creeren en schoof de bal goed achter de keeper van Yerseke.

Na rust bracht Toon van Parijs de Groe zelfs op voorsprong, na een lange rush van Bart werd de bal keurig afgelegd op de mee gesnelde Toon die oog in oog met de keeper niet faalde. Euforie ten top, maar de wedstrijd duurde nog een half uur. Yerseke was nu aan zet en probeerden door hoger druk zetten het Groede moeilijk te maken. De verdediging van Groede stond echter als een huis, waardoor er geen echte kansen gecreerd konden worden voor het doel van Ricky. Groede voetbalde resultaat gericht, maar wist dat de kansen bij één tegendoelpunt weer geheel andersom waren. Yerseke voerde de druk nog wat op, maar voorzag niet de gouden wissel van André de Nooijer. Hij bracht Ruud van Westen in de ploeg en die wist in zijn eerste balcontact gelijk al de touwen te raken. Met een prachtig schot knalde hij Groede een ronde verder in de beker, want in de resterende tien minuten was Yerseke niet meer bij machtte om 2 doelpunten te maken.

Groede mag dus een ronde verder bekeren. Een prachtig resultaat en een goede opsteker voor het begin van de competitie. Nu eerst de focus op het seizoen, maar het bekeravontuur is in ieder geval nog niet voorbij!