June 3rd, 2016

Het is een feit, Groede zal volgend seizoen uitkomen in de vierde klasse A! Dankzij een 4 – 2 overwinning thuis tegen Corn Boys 1 mag Groede concluderen dat het de doelstelling heeft behaald, want de promotie is bewerkstelligd.

Na een gelijkspel in Sas van Gent, moest het op donderdag 26 mei 2016 op het voetbalveld in de Groe gaan gebeuren. Een overwinning was hetgeen Groede nodig had voor de promotie, bij gelijkspel zouden penalties het nog moeten gaan uitwijzen. Natuurlijk zou er nog een kans bestaan om te promoveren bij een verliespartij, maar daar wilde niemand in Groede op gaan gokken. Het zou en moest die dag gaan gebeuren.

Onder begeleiding van de fanfare kwamen beide teams het veld op. Supporters vereniging “de Groe” had weer uitgepakt met veel vuurwerk en lawaai. De stemming was gezet en het was nu aan de spelers om de klus te klaren. André had zijn mannen op scherp gezet en de opstelling op het laatste moment nog op een aantal plekken veranderd. Dit bleek te werken in de eerste tien minuten van de wedstrijd. Groede had het betere van het spel en kwam al snel tot een aantal kleine kansen. De aanval van Corn Boys bleek echter net zoals in de uitwedstrijd vrij gevaarlijk te zijn bij counters. Toch was het Groede dat voor het gevaar zorgde op het veld en dat resulteerde na een kwartier spelen in een schitterende openingstreffer. Bart van den Hemel kwam op vanaf de cornervlag en wist de bal goed terug te leggen op de inlopende Edwin Brand. Deze zag de bla op hem afkomen op de hoek van de zestien en twijfelde niet. Met een raak schot schoot hij Groede naar de voorsprong en liet het sportpark ontploffen. Vervolgens wilde Groede meer en bleef de aanval zoeken. Vlak voor rust zorgde Wesley Steijaert voor nog een golf van ontlading over het veld, want met een frommel goal verdubbelde hij de score.

Tijdens de rust werd er op gehamerd om scherp te blijven in de tweede helft. Dit bleek echter toch lastiger dan gedacht, want na nog geen 10 minuten voetballen in de tweede helft lag de bal al achter Ricky Verkruijsse. Een goede voorzet werd goed ingekopt door de spits van Corn Boys en liet Ricky Verkruijsse kansloos. Groede vocht zich echter terug in de wedstrijd en nam het heft weer in handen en ging opzoek naar die confortable marge van twee doelpunten. Het was Ruben Deij die in eigen persoon zorgde voor deze marge. Ruben deed zijn bijnaam “Boem Boem Deij” meer dan eer aan, door met een weergaloos doelpunt de Groe op zijn kop te zetten. Een afvallende bal door de lucht nam Ruben vanaf 20 meter in één keer op zijn pantoffel en joeg de bal tegen de touwen. Groede zat op rozen en Bart van den Hemel zorgde niet veel later dat dit confortable gevoel alleen maar beter werd. Met een goede actie naar binnen schoot hij tegendraads van afstand op goal, de bal vloog richting de kruising en verdween achter de keeper. Niet veel later scoorde Corn Boys nog tegen, maar meer dan een speldenprik was dit niet want de klok gaf al 90 minuten speeltijd aan. Niet veel later blies de leidsman dan ook voor het einde van de wedstrijd en was de promotie een feit.

Een mooi feest onstond vervolgens op het veld en Groede mag nu volgend seizoen uitkomen in die “mooie” vierde klasse. Een memorable avond voor alle Groedenaren, maar wellicht ook voor supporters van buitenaf. Drie beauty’s van een goals, waarbij de één nog mooier was dan de ander zorgde voor extra cachet aan deze avond die vanwege de promotie sowieso al erg geslaagd was. Op naar volgend seizoen!