May 20th, 2016

De afgelopen twee weken speelde Groede voor de statistieken zijn wedstrijden uit, want het wist al dat het veroordeeld was tot de nacompetitie en het kampioenschap niet meer binnen hand bereik lag.

Zondag 08 mei was er voor Groede nog een klein stunt mogelijk, het moest dan zelf thuis winnen van Moerstraten en Lepelstraatse Boys zou op bezoek bij Rimboe punten moeten laten liggen. Groede begon voortvaren aan deze wedstrijd en leek zijn plicht te doen, aangezien het bij rust al een 4 – 0 voorsprong genoot. In de rust kwam echter het nieuws door dat Lepelstraatse Boys ook al een ruime voorsprong had genomen bij Rimboe en Groede daarbij dus ook de kleine kans op het kampioenschap in rook zag op gaan. Dit nieuws werkte automatisch door in het spel van Groede, dat minder en minder werd. Het zag Moerstraten zelfs terug komen tot gelijke hoogte. Hierbij werkte de leidsman ook niet echt mee, die nog een strafschop kado gaf met een mooie strik er rond aan Moerstraten. Desalniettemin mag een 4 – 0 voorsprong nooit worden weggegeven en mag Groede zich dat ook aan rekenen.

Een week later mocht Groede bij de kersverse kampioen op bezoek. Groede reisde af naar Brabant zonder de vaste basis spelers Ricky Verkruijsse, Ruben Deij, Wouter Lakerveld, Edwin Brand, Wesley Steijaert, Ibrahim Ucar en Yannick Thuijs. Trainer André de Nooijer had hen bewust rust gegeven, omdat of zij kleine pijntjes voelden of op scherp stonden i.v.m. gele kaarten. Hierdoor werden Robert Vink, Marco Vink en Youri Verploeg van Groede 2 toegevoegd aan de selectie. Met dit ietwat gehavende selectie begon Groede aan de wedstrijd voor de statistieken. In de eerste tien minuten leek Groede nog wel een kans te maken deze middag. Het kreeg zelfs de eerste kansjes voor het doel, maar konden niet bekroond worden tot doelpunt. Lepelstraatse Boys pakte vervolgens het heft in handen en kon de ruimte achter de Groese verdediging goed benutten en wist nog voor rust tot 3 maal te scoren. In de tweede helft ontstond er hetzelfde beeld, Groede kon enkele speldenprikjes uit delen maar was niet bij machte om het Lepelstraat moeilijk te maken. De kersverse kampioen scoorde er nog 4 doelpunten bij. Vijf minuten voor tijd kon Groede de eer nog redden. Niemand minder dan Robert Vink stond nog maar koud in het veld en wist de bal na een goede voorzet van Ilyas tegen het touw te jagen.

Groede sluit de officiele competitie in mineur af, het greep naast het kampioenschap en kon geen vuist maken tegen Moerstraten en Lepelstraatse Boys. Alle pijlen zijn nu natuurlijk gericht op de nacompetitie, waarin Corn Boys de tegenstander is. Groede zal hierin alles moeten geven om het seizoen succesvol te eindigen.