April 27th, 2016

Waar velen bang waren dat het touwtrekken van zaterdagavond nog in de benen zou zitten, bleek dit festijn juist een erg positieve uitwerking te hebben op Groede 1. In Rimboe werd er maar liefst met 11-0 gewonnen, een voor Groede historische cijfers aangezien het nog nooit eerder met dubbele cijfers een competitieduel wist te winnen.

Zondag 24 april mocht Groede 1 afreizen richting de Wouwse Plantage voor de ontmoeting met RKVV Rimboe. Groede had alleen genoeg aan drie punten, wilde het in het spoor blijven van koploper Lepelstraatse Boys. Ondanks dat Rimboe dit seizoen nog niet veel wedstrijden wist te winnen, was het voor Groede wel zaak om geconcentreerd en scherp aan de wedstrijd te beginnen.

Om half drie floot de leidsman van dienst voor het begin van de wedstrijd. Een gretig Groede zette al snel hoog druk en probeerde Rimboe op zijn eigen helft al vast te zetten. Toch was de eerste aanval voor Rimboe, maar de verdediging stond goed opgesteld en kon de uitbraak pareren. Vervolgens was het dan de beurt aan Groede, het was Bart van den Hemel die de score opende met een geplaatst schot. Niet veel later mocht Wesley Steijaert een voorzet van Bart binnen tikken voor de 2 – 0. Diezelfde Steijaert schoot ook twee minuten later de 3 – 0 op het bord. Na 15 minuten spelen kwam dan eindelijk het lang verwachte doelpunt van Arno van den Hemel. Een corner van Ilyas Yavuz werd door Arno verlengd richting de touwen. Nog voor rust wist Groede maar liefst nog 3 keer het net te vinden, waardoor een ruststand van 7 – 0 op teletekst verscheen. Er werden vanuit de Groe door niet meegereisde supporters vreemd opgebeld richting de supporters die wel in Rimboe waren, om te vragen of teletekst toch wel klopte.

Na rust ging Groede vrolijk verder, zowel Bart als Wesley wisten over de gehele wedstrijd tot 5 keer toe het net te vinden waardoor een eindstand van maar liefst 0 – 11 gehaald werd. Ongekende weelde dus in de Rimboe, waarbij deze dag de boeken in zal gaan als grootste overwinning voor Groede 1 ooit. Koploper Lepelstraatste Boys wist spijtig genoeg ook hun wedstrijd te winnen, waardoor het gat 4 punten blijft. Groede deed in ieder geval haar plicht door te winnen en moet dit volgende week ook weer zien te doen. Dan mag het naar een ander stukje Brabant, namelijk naar het Huijbergen van VIVOO.