March 18th, 2016

Afgelopen zondag stond Groede 1 na 90 minuten met legen handen op Vogelwaarde. Nadat de blauw-witten op achterstand kwamen, werd in de tweede helft dit omgebogen naar een voorsprong. Toch moeste de mee gereisde Groede supporters toezien hoe Vogelwaarde het tij wederom keerde en de drie punten in oost-zeeuws vlaanderen bleven.

Zondag 13 maart stond voor Groede 1 de uitwedstrijd naar Vogelwaarde op het programma. Wederom een wedstrijd in het vertrouwde Zeeuws-Vlaams landje, wel op een bodem waar Groede nooit makkelijke wedstrijden heeft gespeeld. Voor deze wedstrijd kon trainer André de Nooijer nog niet beschikken over de geschorste Wesley Hoogstad, wel kon er wederom een beroep gedaan worden op Freek Knetsch. Bij een overwinning zou Groede koploper blijven, bij een eventuele verliespartij zou Lepelstraatse Boys bij winst de eerste plek kunnen overnemen. Voor Groede was er dus alles aan gelegen om deze wedstrijd te winnen.

Na het eerste fluitsignaal probeerde Groede snel de aanval te zoeken. Met uitvallen via de linkse en de rechtse flank lukte dit aardig en resulteerde ook in twee tot drie erg grote kansen. Bart van den Hemel kwam al vroeg in de wedstrijd 1 op 1 met de keeper, maar zag zijn inzet gekeerd worden. Wesley Steijaert kreeg ook een uitgelezen kans op de openingstreffer, maar wist deze niet te benutten. Groede begon dus sterk aan de wedstrijd, maar moest toch toezien hoe Vogelwaarde de score opende. Een makkelijk weg gegeven corner van Groede werd hard voor gegeven door Vogelwaarde. Ricky Verkruijsse ging onder de bal door, waardoor de spits hem voor het intikken had. Een domper voor Groede, maar was zich er van bewust dat er meer te halen viel hier. Het ging ook gelijk weer op zoek naar de aanval en kreeg hiervoor goede mogelijkheden. Edwin Brand had de bal voor het intikken op een meter voor de doellijn, maar schoot de bal zeer ongelukkig over. Vlak voor rust kwam Groede dan eindelijk op gelijke hoogte, maar moest teleurstellend toezien hoe de vlagger van Vogelwaarde zijn stempel op de wedstrijd wilde drukken. Ilyas gaf een voorzet op de achterlijn, waarna Wesley Steijaert van achter zijn man kwam om de bal binnen te koppen. Een loep-zuiver doelpunt, maar volgens de vlagger van Vogelwaarde was het toch zeker 24 meter buitenspel. Jammer dat deze vlagger, notabene zelf ook scheidsrechter, zich van zijn minst sportieve kant liet zien hier.

Groede ging dus de rust in met een 1- 0 achterstand, maar zou dit al snel ombuigen in de tweede helft. Allereerst was het Yannick Thuijs die kwam opstomen aan de linkse kant en de bal panklaar legde voor Ilyas Yavuz. Groede ging na deze gelijkmaker opzoek naar meer en vond dit ook in de vorm van een penalty. Bart werd onregelmentair onderuit gehaald in het zestienmeter gebied en ging zelf achter de bal staan bij de daarop volgende penalty. Bart faalde niet en de  1 – 2 was een feit. Waar de Groe eigenlijk in deze fase van de wedstrijd had moeten doordrukken, kroop het juist naar achteren. Vogelwaarde hanteerde veel de lange bal en gokte op een fout in de verdediging van Groede. Deze fouten kwamen er ook, eerst was het Wouter Lakerveld die over de bal maaide en zo de vrije doortocht gaf aan de spits van de Vogels die de gelijkmaker liet aantekenen. Vijf minuten voor tijd was het Freek Knetsch die tegen zijn eigen been aan schoot en zodoende de aanvoerder van Vogelwaarde in stelling bracht voor de vijfde treffer van de wedstrijd. Groede was vervolgens niet meer bij machte om deze klap te boven te komen en stond dan ook met lege handen aan het einde van de wedstrijd.

Een zure nederlaag en zeer duur punten verlies voor Groede, dat nu koploper af is. Persoonlijke fouten zowel in de aanval als verdediging deden Groede de das om en er kan nu dan ook wel geconstateerd worden dat de Groe slecht uit de winterstop is gekomen. Het is aan de blauw-witten om dat aanstaande zondag het tij te keren thuis tegen Terhole.