March 10th, 2016

Afgelopen zondag hielden Groede 1 en Achtmaal 1 elkaar in evenwicht, na de wedstrijd wisten de Groedenare niet precies of men hier tevreden of ontevreden moest zijn. Natuurlijk had men gehoopt op de volle drie punten en moest men genoegen nemen met een schamel puntje. Aan de andere kant liep Achtmaal niet in op Groede, waardoor de koppositie voor alsnog behouden blijft.

Zondag 6 maart 2016 stond voor Groede 1, eigenlijk net als alle andere wedstrijden, een belangrijke pot op het programma. De brabantse club Achtmaal kwam op bezoek naar de Groe en gezien de stand kon dit een regelrechte topper in de vijfde klasse A genoemd worden. Groede staat weliswaar eerste in de stand maar heeft dan ook 2 wedstrijden meer gespeel dan achtervolgers Lepelstraat en Achtmaal. De uitwedstrijd tegen Achtmaal werd verdiend verloren met 3 – 0 en er moest dus iets recht gezet worden. Trainer André de Nooijer kon hiervoor niet beschikken over de geschorste Wesley Hoogstad en ook niet over de op het laatst afgemeld vanwege ziekte Wesley Steijaert. De goaltjesdief van Groede kampte met een ontsteking en moest op doktersadvies thuis blijven. Een aderlating voor Groede dat aan de andere zijde wel kon beschikken over Freek Knetsch, die na een drie kwart jaar blessure leed weer terug de wei in kon. Trainer de Nooijer maakte hier gelijk gebruik van en posteerde de lange Knetsch in de achterste linie.

Om half drie precies begon de wedstrijd onder toeziend oog van Groese supporters, maar ook supporters van Achtmaal die hiervoor speciaal met een bus waren afgereisd naar de Hroe. Groede begon rustig aan de wedstrijd en probeerde eerst de spreekwoordelijke kat uit de boom te kijken. Zoals verwacht speelde Achtmaal zeer solide en was het voor Groede zoeken naar de kleine openingetjes. Met een paar speldenprikjes werden die gevonden, maar tot echt gevaar leidde dat niet. Achtmaal mocht als eerst echt gevaarlijk worden, maar het schot ging halverwege de eerste helft voor langs. Vervolgens was het de beurt aan Groede via de flanken werd Bart bereikt die met een goede actie naar binnen Ilyas aanspeelde. Ilyas draaide goed weg van zijn man en kwam oog in oog met de keeper. Een te wild schot zorgde ervoor dat de brilstand op het scorebord bleef. Voor de rest werden beiden ploegen niet echt gevaarlijk meer in de eerste helft. Groede claimde nog wel een strafschop, maar de leidsman wuivde dit met gemakkelijke handgebaar weg.

Na de rust begon Groede feller te voetballen en wist wat meer duels te winnen. Verdedigend stond Groede sterk, voornamelijk Yannick Thuijs en Jan Elfrink gaven de spitsen van Achtmaal weinig ruimte. Op de flanken speelden Ibrahim en Ruben een zeer solide wedstrijd, en probeerden via steekballen de spitsen te bereiken. De wedstrijd was goed in evenwicht, maar naarmate de tweede helft vorderde begon Groede meer overwicht te krijgen. Er werden aantal schoten gelost, maar een goed keepende sluitpost van Achtmaal wist deze allemaal te verwerken. In de 70ste minuut kwam dan toch die bevrijdende openingstreffer voor Groede. Edwin Brand wist de bal in de zestien goed terug te leggen op Bart. Bart twijfelde geen moment en volleerde de bal met een heerlijk schot tegen de touwen. Een explosie van ontlading ging het Groese veld over en men moest de aankomende 20 minuten deze voorsprong met hand en tand verdedigen. Ondanks het harde werken van de blauw-witten, moest men toch een toezien hoe Achtmaal in de 83ste minuut op gelijke hoogte kwam. Een afgeslagen corner stuitte op voor de voeten van de spits van Achtmaal. Met een zeer bekeken lob wist hij Ricky Verkruijsse te verschalken en zodoende de gelijkmaker op het scorebord te brengen. Groede ging vervolgens nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar wist net als Achtmaal het doelnet niet meer te vinden in de resterende tijd.

Beide ploegen moesten genoegen nemen met een gelijkspel, wat een terechte weergave was van de verhoudingen in het veld. Natuurlijk wilde Groede in deze wedstrijd de koppositie verstevigen en moet concluderen dat dit niet gelukt is na deze wedstrijd. Het kan anderzijds ook concluderen dat concurrent Achtmaal niet is ingelopen. Een uitslag met gemengde gevoelens, feit blijft wel dat Groede nu afhankelijk blijft van Achtmaal en Lepelstraatse Boys voor de koppositie aangezien zij op basis van puntverlies hoger genoteerd staan.

Niet alleen in de eerste en de tweede helft waren beide ploegen overigens gewaagd aan elkaar. De derde helft was ook een zeer gelijk opgaande strijd. Via deze weg willen we  s.v. de Gouden Wiesel dan ook bedanken voor hun aanwezigheid en de gezellig middag. Voor Groede 1 staat nu de uitwedstrijd tegen Vogelwaarde 1 op het programma, een wedstrijd die voor Groede nog nooit makkelijk is geweest. Het zal dus ook in deze wedstrijd wederom alle zeilen moeten bij zetten en hard werken voor een goed resultaat.