December 17th, 2015

Afgelopen weekend wist Groede met speels gemak te winnen van Rimboe en mag zich zodoende kronen tot Herbstmeister. In deze laatste wedstrijd voor de winterstop wist Groede 8 maal te scoren, Rimboe wist het net niet te vinden; 8 – 0.

Zondag 13 december stond voor Groede 1 de laatste wedstrijd op het programma voor de winterstop. Tegenstander was de groen-witte brigade van Rimboe, zij verloren de week ervoor nog met dubbele cijfers van Lepelstraatse Boys en wilden zich hier dus van revancheren. Voor Groede 1 stond natuurlijk de herbstmeister-titel op het spel, ondanks dat deze titel weinig betekenis heeft was Groede er wel op gebrand om deze binnen te slepen. Trainer Andre kon hierbij beschikken over zijn volledige manschappen, Wesley Hoogstad viel in de warming-up gebleseerd af waardoor er kleine veranderingen optraden binnen de basisopstelling.

Om half drie precies floot de leidsman voor de eerstemaal op sportpark “aan de Traverse” en het werd al snel duidelijk dat Groede de boven liggende partij was. Het zette snel hoog druk naar voren en probeerde via de flanken richting het doel te stomen. Na een kwartier spelen was het Wesley Steijaert die de score opende, hij werd door Bart in kansrijke positie gebracht en faalde oog-in-oog met de keeper niet. Niet veel later deed Wesley Steijaert dit kunstje nog eens over en verdubbelde zodoende de score. Het was Groede dat het spelbeeld bepaalde, maar door slordige passing kon Rimboe toch af en toe speldenprikjes uitdelen. Voornamelijk op het middenveld was het gat vrij groot en kon Rimboe er voetballend uitkomen. De verdediging van Groede stond echter als een huis en gaf niks toe. Bart van den Hemel bepaalde op slag voor rust uiteindelijk de ruststand door de 3 – 0 tegen de touwen te werken.

Na rust wilde Groede op zoek gaan naar meer, maar wilde dit wel gepaard laten gaan met goed voetbal. Dit lukte vrij aardig en met mooi combinatie voetbal, kon Groede snel gevaarlijk worden voor het doel van Rimboe. In een uitgespeelde aanval kon Wesley Steijaert nog net de bal mee geven aan Ilyas Yavuz alvorens hij onderuit werd gehaald door de keeper. Ilyas Yavuz had de bal voor het intikken, maar de leidsman had al gefloten voor een penalty. Bart ging achter de bal staan en faalde niet vanaf 11 meter. Het vijfde doelpunt kwam van de voet van niemand minder dan Sven Wisse, hij zette zelf de aanval door een 1-2-tje aan te gaan met Ilyas Yavuz en liep zelf goed door. Hij kreeg de bal perfect mee gespeeld en wist de bal zodoende goed geplaatst tegen de touwen te werken. Sven Wisse, de links-back, scoort hierbij zijn eerste doelpunt van het seizoen, iets wat niet alle spelers van het elftal kunnen zeggen. Vervolgens mocht Bart ook zijn derde doelpunt van de middag laten optekenen, alvorens hij Edwin Brand in stelling had gebracht om ook zijn doelpunt die middag mee te pikken. Een snelle uitbraak werd goed afgeleverd bij Edwin Brand die de bal beheerst binnen schoot. Het slotwoord was aan Ilyas Yavuz die vijf minuten voor tijd de eindstand wist te bepalen op 8 – 0.

Groede behoudt door deze goede overwinning de eerste plaats in de ranglijst en mag bij het kerstontbijt aanschuiven als koploper van de vijfde klasse A!