December 7th, 2015

Het eerste elftal ging afgelopen zondag op bezoek bij Moerstraten en wist vrij eenvoudig de drie punten mee naar huis te nemen. Daarnaast kreeg het nog een extra sinterklaaskadootje van Vogelwaarde dat wist te winnen van Achtmaal, waardoor  de Hroe daarmee zodoende de eerste plaats kon overnemen in de 5de klas.

Zondag 6 december mocht Groede afreizen naar het Brabantse Moerstraten. Een ploeg die in het rechterrijtje stond, maar wel gelijk wist te spelen tegen zowel Achtmaal als Lepelstraat. Ook wisten zij tot dan toe maar 15 tegendoelpunten te incaseren, kortom een geduchte tegenstander waar we nog niet zomaar van gewonnen hadden. Aan de andere kant zit Groede wel in de winnende-flow en doet volop mee voor de bovenste plaats. Groede was het zichzelf dus wel verplicht om de drie punten mee terug te nemen, maar moest er niet te makkelijk over denken.
André en Bram zaten ook met nog enkele blessures in de maag, zo viel zowel Enrique als Wouter afgelopen vrijdag gebleseerd uit bij de training. Enrique bleek na de warming-up ook niet mee te kunnen doen, waar Wouter wel kon aantreden in de basis. Voor de rest weinig verandering in het elftal, met het verschil dat Edwin naar de spitspositie verdween en Bart terug op het middenveld kwam te spelen.

Rond de klok van 12 uur vertrok een volle bus met spelers en supporters naar Moerstraten. Na een anderhalfuurtje reizen, kwamen we aan bij het kleine sportpark van Moerstraten “de Dreef”. Nog nooit was er iemand van Groede op dit sportpark geweest, dus werd dit eerst eens grondig onderzocht. De accomodatie was het tegenovergestelde van Groede, een oude kleedkamer en een spiksplinter nieuwe kantine. Een kantine die overigens ook als dorpshuis werd gebruikt, met breed uitzicht over het hoofdveld. De supporters konden dan ook vanachter dit raam bekijken hoe de wedstrijd om half drie begon.

De aftrap was voor Groede en Bart probeerde de bal gelijk diep te spelen op Ilyas, maar schoot te hard en te ver waardoor het commentaar van Arno volgde “Slechtse begin van een wedstrijd ooit”. Hier zou hij een minuut later op terug moeten komen, want de daarop volgende uittrap van de Moerstraatse doelman werd onderschept op het middenveld. De steekpass werd gegeven naar Ilyas en die werkte de bal hard tegen de netten aan en bracht Groede zodoende op een zeer vroege voorsprong. Een heerlijk begin voor Groede, wat de basis was voor een doelpunten festijn. Nog geen vijf minuten later lag ook al de 0 – 2 binnen, nadat Jan Elfrink met een goede diepe bal Bart van den Hemel in stelling had gebracht welke oog in oog met de keeper niet faalde. Groede was de sterkere ploeg en had Moerstraten in de greep. Het middenveld van Groede gaf af en toe te veel ruimte aan Moerstraten, waardoor enkele tegenaanvallen opgezet konden worden, maar meer dan speldenprikjes waren dit niet. De verdediging stond sterk en Ricky Verkruijsse moest pas na een half uur spelen de eerste redding verrichten. Op dat moment stond het al 0 – 3, nadat Edwin Brand met een goede actie ook zijn doelpuntje meepikte deze zondag. De ruststand werd bepaald op 0 – 4 door Wesley Steijaert. Hij was er als de kippen bij toen Arno op de paal schoot, om alsnog de bal in het doel te werken.

Na de rust ging Groede vrolijk verder en zorgde al snel voor de 0 – 5, nadat Ilyas Yavuz vanuit een hoekschop raak wist te schieten. Het slotakkoord was voor Bart van den Hemel die met twee doelpunten de eindstand op 0 – 7 besliste. De 0 – 6 kwam voort uit goed doorgaan van Nick van Belois, die leverde de bal met een keurige voorzet af op het hoofd van Bart die zo kon binnenkoppen. De 0 – 7 was een kleine rush vanaf de middellijn die met een droge knal achter de keeper verdween. De verdediging hield goed stand, waardoor Ricky Verkruijsse weer een clean-sheet mocht bijschrijven.

De supporters waren tevreden, alsook het bestuur. Na de wedstrijd volgde ook snel het bericht dat Achtmaal punten had verloren tegen Vogelwaarde, waardoor Groede de eerste plaats kon innemen. Het lied “en wij staan boven aan, en wij staan boven aan” klonk dan ook nog lange tijd na in de kleedkamers. Het innemen van de eerste plaats in de competitie werd nog eens goed gevierd in de Raayberg, waar ook de equpe van Ralph Zegers, HVV’24, aanwezig was. De polonaise werd gelopen, de bakken bier werden aangesleept en natuurlijk gingen ook de shirts uit bij het nummer Le Lac Du Connemara. Het was weer een dolle bende, waarna de bus rond half negen weer arriveerde in de Groe.

We mogen ons nu officieel, voor in ieder geval deze week, koploper noemen. Volgende week komt Rimboe op bezoek en zal er wederom hard gewerkt moeten worden om de drie punten in eigen huis te houden. Mocht dit lukken, dan zal 2016 ingeluid worden met de Groe op nummer 1 in de vijfde klasse A!