Facebook Toestaan Niet toestaan

JO17 wint ruim van RCS

6 november 2022 11:30

Zaterdag 5 november 12.00 uur de aanvang van de lang, nou ja , heel lang verwachte aanvang van de competitie, we waren er klaar voor en de energie spatte er vanaf, de scheidsrechter kon ook niet wachtte de competitie van start te laten gaan, hij was nl. ruim op tijd en had zijn controle rondje al gedaan terwijl onze jo10 nog bezig was. Iets na 12.00 uur gingen we van start RCS is een tegenstander die niet kende. Dus de opdracht was vanaf de eerste minuut scherpte en met de regel zonder strijd geen overwinning in het achterhoofd gingen we van start.

De aftrap werd genomen door onze gasten en los was de competitie. We waren gelijk fel en de eerste kansen zijn voor ons er werd goed gecombineerd en we waren ook fel. We waren voor de goal van RCS en bleven daar. Na een minuut of 7 was het job die erg alert was op een rebound en pegelde de bal binnen 1-0.  Binnen de twee minuten een strakke pass op job en weg was hij en ging alleen op de keeper af en schoot de 2-0 al binnen. En er stond pas 9 minuten op de klok als hij aan had gestaan.  We drukte op de goal van RCS en hadden wel kansjes, we vielen aan en een handsbal in de 16 dus penalty en niemand minder dan onze penalty expert Milan scoorde de 3-0 de                             3-0 stand smaakte naar meer, en we bleven in de aanval een voorzet van Job op Wietse werd naast geschoten,

Pieter ving de rebound op en schoot loeihard op het doel maar de keeper kon de bal net over tikken. RCS komt er niet aan te pas en wij zijn de baas op het veld. En toch was RCS niet een slechte ploeg.  Een vrije trap genomen door Mik rakelings over.  Dan een aanval uit het boekje zoals we ze graag zien op links is Florian heer en meester hij weet als geen ander waar de bal heen moet en met grote souplesse geeft hij Job de bal en met accuratesse ( klink mooier )  geeft hij de bal voor waar Jan klaarstaat om hem binnen te schieten. Jawel  4-0  met zo`n 34 minuten op de klok was het Mik die Jan wegstuurde door het midden ook deze met een accuratesse om u tegen te zeggen kon jan alleen op de keeper af en plaatste de bal in het netje 5-0  daarna kreeg Job het weer op zijn heupen in de drukte werd hij aangespeeld en draaide fantastisch weg en BAF de 6-0 lag binnen.

Dan pieter, die eerder een kansje had gemist, had de instelling dat hij wat goed te maken had, denk ik.  De bal ging via de linkerkant naar voren er was appèl voor een uitbal over de zijlijn, maar ik heb het niet gezien en de vlagger stak zijn vlag ook niet in de lucht dus het zal wel niet zo zijn. De bal kwam bij pieter en scoorde met het grootste gemak. 7-0

Rust

De tweede helft gingen we wat rustiger van start iets of wat gemakzuchtiger misschien.  RCS kreeg wat meer ruimte en lef en ging  wat meer op de counteren spelen en dat deden ze best goed, Tiemen die moest even heel alert reageren op een goed schot. Dan wordt Timo in stelling gebracht en mist het doel op een haar. Dan weer zo`n counter en deze keer was het raak de 7-1 lag binnen en de eerlijkheid gebied mij te zeggen mooi uitgespeeld van RCS. Bij ons sluipt er wat slordigheid kan ik niet echt zeggen maar iets van gemakzucht, kan er niet echt de juiste worden voor vinden maar desalniettemin jan die een bal op Sam geeft en hij schiet op doel en  de keeper maakte er een corner van, Job neemt de corner en jan knikt de bal binnen 8-1 en daar mee was het offensief van RCS klaar. Bij de volgende aanval was het jan die de bal voorgaf en Wietse kon de bal binnen schieten 9-1

En alsof het nog niet genoeg is was het Renzo doe de score op dubbele cijfers wilde brengen en pegelde de 10-1 binnen. De  eindstand 10-1.

Wat een start van de competitie.

De topscorderslijst

Job 3  en Jan 3

Milan 1, Pieter 1, Wietse 1 en Renzo 1

Volgende week thuis 12.00 uur tegen een tegenstander die we goed kennen, Krabbendijke Jo 17