October 14th, 2015

Afgelopen zondag ging het vlaggenschip van Groede hard onderuit in Achtmaal. Aan de goede reeks van de afgelopen weken kon geen vervolg gegeven worden, want de brabanders waren met 3 – 0 te sterk.

Zondag 11 oktober stond voor Groede 1 de verste uitwedstrijd op het programma, op bezoek bij het brabantse Achtmaal. Een vrij onbekende ploeg dat deze competitie nog niet had verloren en weinig tegendoelpunt incaseerde. Groede moest daar het goede spel van afgelopen weken tegenover zetten en zo proberen de drie punten mee terug in de bus te nemen. Om 12.00 uur stipt vertrok de bus voor een reis van ongeveer 1,5 uur. Althans dat was de planning, maar zeer accuraat was die planning niet. In de Groese google maps staan namelijk alleen Zeeuwse wegen (een Groedenaar komt nu eenmaal niet veel buiten Zeeland en waarom zou je ook), waardoor de reistijd in brabant met de natte vinger geschat moest worden. Deze schatting bleek ietwat aan de korte kant, waardoor we pas rond de klok van 14.00 uur arriveerden in Achtmaal. Aan de vooravond van deze wedstrijd had de ploeg een klein feestje gehad aan de scherpbier, waardoor velen de busreis nog gebruikten voor een powernapje.

Vanwege de enige vertraging werd er ditmaal niet stipt om half drie begonnen, maar tien minuutjes later. Waar Groede in voorgaande wedstrijden gelijk het initiatief naar zich toe wist te trekken na het eerste fluitsignaal, was dit deze zondag niet het geval. Het moest toezien hoe Achtmaal het spel bepaalde en voor gevaar zorgde voor het goal van Ricky. Achtmaal kon in de eerste twintig minuten tot een aantal maal toe gevaarlijk worden middels hoge voorzetten. Ricky zag ze gelukkig allemaal over of naast gaan, waardoor de brilstand op het bord bleef. Na twintig minuten ging de Achtmaalse storm wat liggen en leek Groede grip te krijgen op de wedstrijd. Het spelbeeld begon langzaam te kantelen, waar Bart zelfs nog een grote kans kreeg op de openingstreffer. Groede begon beter te voetballen en de verdediging en middenveld stonden beter gegroepeerd. Maar net op dat moment dat Groede in het spel kwam, viel de openingstreffer aan Achtmaalse zijde. Een steekpass werd slordig verdedigd, waardoor de spits zo kon doorlopen naar Ricky. Deze schoot in eerste instantie tegen de Groese doelman aan, maar de afgeketste bal kwam ongelukkig tegen de inlopende Enrique aan en rolde zo tien meter verder het doel in. Een vrij ongelukkig doelpunt op een zeer ongelukkig moment, waarna de leidsman niet veel later floot voor de rust.

Tijdens de rust wist Andre de ploeg duidelijk te maken dat er uit een ander vaatje getapt moest worden wilden we hier winnend van het veld afstappen. Met deze intentie werd het veld weer ingegaan, maar Groede kreeg al snel een tweede klap te verwerken. Groede leed balverlies op het middenveld en binnen drie tellen stond Achtmaal aan het Groese doel. De middenvelder van Achtmaal zag zijn spits een bal panklaar leggen en doordat Arno niet snel genoeg met zijn man mee terug was gelopen kreeg deze de tijd om de bal prachtig binnen te schieten. Een klap voor Groede, waarbij de supporters al wisten dat het een heel lastige opgave zou worden om nu nog drie punten, laat staan een puntje, mee terug te nemen. De trainer besloot om over te schakelen op 3 – 4 – 3, maar ook dit legde voor Groede geen windeieren. Zowel Bart, Edwin als Steijaert kwamen niet voorbij hun directe man, waardoor de aanvallen vaak stroef verliepen. Uiteindelijk wist Achtmaal nog de 3 – 0 te scoren en gooide hiermee de wedstrijd geheel op slot. In deze duidelijke en terechte verliespartij was er eigenlijk maar een Groese speler die echt een goede wedstrijd speelde en dat was Yannick Thuijs die veel goed en nodig verdedigend werk verichtte.

Een collectief falen van Groede zorgt er dus voor dat er pas op de plaats gemaakt moet worden in de ranglijst. Of het hierbij nu lag aan het feest aan de scherpbier, de lange busreis, het te laat aankomen op het sportpark, dat zal waarschijnlijk hier allemaal debet aan zijn. Feit is wel dat Achtmaal gewoon een hele goede en degelijke ploeg is. En het collectief falen van Groede waarschijnlijk ook een compliment is aan Achtmaal, omdat zij Groede niet in zijn spel lieten komen. Volgende week wacht de zware thuiswedstrijd tegen Vogelwaarde, waarbij Groede zich zal moeten revangeren van zijn off-day in Brabant.