October 5th, 2015

Afgelopen zondag wist het eerste elftal de drie punten in eigen huis te houden. Thuis tegen NVS scoorde Groede maar liefst zeven keer, tegenover 1 doelpunt van de Brabanders.

Op zondag 04 oktober mocht Groede opzoek gaan naar de tweede thuis overwinning en proberen de goede lijn van afgelopen weken door te trekken. Dit moest gaan gebeuren tegen de Nieuw-Vosmeerse-Sportploeg, oftewel NVS waar vorig seizoen maar 1 punt (thuiswedstrijd gelijk, uitwedstrijd verlies) tegen behaald werd. André en Bram konden deze zondag beschikken over een nagenoeg complete selectie, de bekende blessures daar buiten gelaten (Freek, Henk, Wesley H.). Om 13.00 uur druppelden de spelers het sportpark binnen en werd de derby Groede 2 – Breskens 3 aanschouwt. Vervolgens werd het bekende bakkie koffie ingeschonken en werden de zuur verdiende centen van de spelers weer opgeeist door “pot” Sven Wisse. Vervolgens werd de vernieuwde kleedkamers opgezocht en kon er op het gemak worden omgekleed onder het (tot iedereen zijn genoegen) genot van de beats van DJ Zjunior. Trainer André werd weer herenigd met zijn flipover en maakte hier dan ook intensief gebruik van tijdens de voorbespreking en stuurde vervolgens zijn manschappen de wei in met de opdracht; “winnen!”.

Onder het genot van de Groese zondagzon ging de wedstrijd van start. Groede probeerde al snel hoog druk te zetten, wat al snel resulteerde in een hoekschop. De vooraf ingestudeerde hoekschop pakte niet als gewenst uit, waardoor de openingsgoal uitbleef. Toch duurde het niet lang voordat deze viel, want na 6 minuten was het Bart van den Hemel die zijn eerste (en niet zijn laatste) van die middag binnenschoot. Een vliegende start voor Groede, maar zoals gezegd stonden er nog maar 6 speelminuten op het bord en was de wedstrijd alles behalve dan beslist. Toch was het de thuisploeg die vervolgens de grootste kansen kreeg en eigenlijk verder afstand had moeten doen van NVS. Onder andere Arno van den Hemel en niet veel later Wesley Steijaert hadden hun bal opzij moeten leggen op de inkomende Edwin, maar beiden gingen tevergeefs voor eigen succes. Toch pikte Edwin Brand wel zijn doelpuntje mee, want na 40 minuten spelen stond hij aan het eindstation van een goed lopende aanval en verdubbelde hiermee de score. Wesley Steijaert kreeg daarna nog een kans voor een derde Groese treffer, maar zag de paal aan voor een bal en kopte zodoende een deuk in het alluminium. Toch viel er voor de rust nog een Groese treffer, het was Bart die de ruststand bepaalde na een vrije trap laag en strak in de verre hoek te schieten; 3 – 0.

Tijdens de rust was trainer André de Nooijer, ondanks de ruime voorsprong, niet geheel tevreden. De druk op NVS was te laag, waardoor vaak de “tweede bal” niet gewonnen werd. Ook moest Groede het zichzelf aanrekenen dat het niet al eerder in de eerste helft vroeger afstand had gedaan van NVS. Kortom genoeg verbeterpunten voor in de tweede helft, en zo gingen de spelers ook het veld in. Wesley Steijaert en Enrique van Opdurp bleven achter in de kleedkamer om plaats te maken voor Nick van Belois en Sven Wisse.

Na de rust bleef het spelbeeld ongeveer hetzelfde, Groede bepaalde het spel en ging opzoek naar uitbreiding van de score. Dit gebeurde ook via Ilyas Yavuz die na een goede passeer beweging de verdediger van NVS achter zich liet en de bal tegen de touwen aanjoeg. Niet veel later werd Edwin diep gestuurd en omspeelde handig de doelman, deze was echter niet van plan om Edwin door te laten naar een leeg doel en schoffelde hem onderuit. Een rode kaart zou het meest logische gevolg zijn, maar de leidsman besloot voor de gele kaart te gaan. Gezien de op dat moment vrij sportieve wedstrijd en de ruime voorsprong van Groede een begrijpelijke keus van de leidsman, waar zelfs ook de Groedenaren zich wel enigzins in konden vinden. De terecht penalty werd wel gewoon toegewezen, welke Bart goed binnenschoot. Het Groese slotakkoord was voor Nick van Belois, hij stond tot twee maal toe aan het einde van een goed lopende aanval. Een klein smetje op de overwinning kwam vijf minuten voor tijd, toen NVS nog tegen wist te scoren. De cleansheet werd hierdoor niet behaald en zorgde voor enkele on-christelijke opmerkingen in het veld en dat nog wel op een zondag. Toch kon de verdediging met een tevreden gevoel terug kijken op de wedstrijd, want het speelde een zeer degelijke wedstrijd. Het middenveld speelde met name via de flanken een goede wedstrijd waarbij de goed spelende Ruben Deij door de nummer 15 van NVS nog wel even op zijn nieuwe aankoop werd gewezen; “Doe niet zo stom joh, met je wijven schoentjes”. De roze patta’s van Boem Boem Deij blijken dus zijn vruchten af te werpen, want diezelfde nummer 15 was door het schoeisel zo van slag gebracht dat hij in het vervolg van de wedstrijd alleen nog maar kon klagen op de leiding en geen tijd meer had om te voetballen. Afijn, als laatste beleefde de voorhoede ook een goede middag maar mag zich aanrekenen dat het niet effectiever is om gegaan met de kansen.

Volgende week mag Groede op verplaatsing spelen en zal voor het eerst in de geschiedenis op bezoek gaan bij v.v. Achtmaal. Om deze speciale historische gebeurtenis extra te onderstrepen, heeft het bestuur een bus geregeld. Groede moet zich gaan voorbereiden op een zware match en zal proberen om de drie punten mee terug naar het Zeeuwse landje te nemen.