October 2nd, 2015

Op 20 september 2015 moest Groede 1 tijdens de thuiswedstrijd tegen Graauw 1 het doen met twee supporters minder. Sharon Pieters en Marieke de Clerck, waren namelijk samen met de Sjaal die zondag naar Amsterdam getrokken. Daar liepen zij met zijn drietjes het 10 mijl (16 kilometer) lange parcour van “Amsterdam naar Zaandam”. Een hardloopwedstrijd die al sinds 1985 bestaat en waar dit jaar maar liefst 50.000 hardlopers aan deelnamen.

Het drietal liep zonder problemen het gehele parcours uit in een zeer goede tijd en kwamen met volle trots over de finish, zoals hieronder te zien is. De eerste plek ging overigens naar de Keniaan Edwin Kiptoo in een tijd van 45.19, een paar minuutjes onder de eindtijd van het drietal. Een prestatie waar ze trots op mogen wezen en waar de Sjaal even van zal moeten bijkomen. De support vanuit Amsterdam heeft overigens wel geholpen, want het eerste elftal wist de wedstrijd tegen Graauw met 4 – 1 te winnen.

Voor wie een volledige finish-video wil zien dat kan hier.

De Sjaal op dam tot dam loop