September 11th, 2015

Afgelopen zondag stond de start van de competitie op het programma voor Groede 1. Thuis tegen VIVOO kon men de goede reeks uit de voorbereiding niet voort zetten en ging met 2 – 3 onderuit.

Na een goede voorbereiding, waarbij er zelfs gestunt werd in de beker, was het op zondag 6 september tijd voor het echte werk. Thuis tegen VIVOO mocht Groede de competitie openen en hopelijk zo ook de eerste drie punten bij schrijven. Andre de Nooijer kon hierbij over nagenoeg dezelfde spelers beschikken als de afgelopen weken. Wederom zaten Wesley Steijaert, Wesley Hoogstad en Freek Knetsch in de ziekenboeg en Sven Verploeg had aangegeven de voetbal voor hem de komende tijd op een lager pitje te zetten. Ibrahim Ucar en Ilyas Yavuz zaten wel bij de selectie, maar waren nog niet wedstrijdfit en mochten zodoende plaats nemen op de bank. De tegenstander van vandaag kenden we nog van vorig jaar en stond in de boeken als een stugge tegenstander, maar wel een tegenstander waarbij het mogelijk zou moeten zijn de drie punten in de Groe te houden.

Om half drie klonk het fluitsignaal over het sportcomplex van de Hroe en werd de competitie officieel geopend. Het spelbeeld werd al vrij vlug duidelijk, Groede mocht het spel maken en VIVOO moest zodoende proberen de blauw-witten het scoren te verletten. Al snel kreeg Groede een aantal grote kansen om het eerste competitie doelpunt te bewerkstelligen, maar bij zowel Bart, Edwin en Nick stond het vizier niet op scherp waardoor de brilstand op het bord bleef. Na ongeveer een klein half uur spelen was het dan toch raak en mocht Nick van Belois aantekenen voor de 1 – 0. Een meer dan terechte voorsprong, want Groede speelde tot dan toe een uitstekende wedstrijd. Het enige verwijt dat er gemaakt kon worden, was dat de score nog niet tot 2 of 3 – 0 was opgelopen. En dit verwijt bleek even later meer dan terecht, want nog voor rust kwam VIVOO op gelijk hoogte na een van de eerste aanvallen van de brabantse ploeg.

Na de thee, ging Groede met alle vertrouwen het veld terug op om in de tweede helft wel de kansen af te maken. Dit bleek makkelijker gezegd dan gedaan, want Groede kreeg de bal maar niet tegen de touwen. En het werd Groede nog eens een stuk lastiger gemaakt om de drie punten in zicht te houden, want VIVOO pakte vrijwel vlak na rust nog de voorsprong ook. Ricky kreeg de bal terug gespeeld en raakte de bal ongelukkig, waardoor die in de voeten van de spits van VIVOO belandde. Deze twijfelde geen moment en schoot VIVOO op voorsprong. Groede ging toen snel op zoek naar de gelijkmaker en kreeg daar ook genoeg kansen voor maar kon deze niet verzilveren. In plaats daar van was het wederom VIVOO die het nest wel wist te vinden. Vanaf een meter of 25 schoot de middenvelder met een prachtige boog, de bal achter Ricky. De stand 1 – 3, maar gelukkig stond er nog meer dan 25 minuten op de klok. Maar hoe Groede ook aandrong, de kansen konden maar niet gepromoveerd worden tot doelpunt. Pas in de 83ste minuut wist Groede via Ilyas Yavuz er nog eentje bij te prikken. In het resterende deel van de wedstrijd drong Groede wel aan, maar kon het VIVOO er niet van weerhouden de drie punten mee naar Brabant te nemen.

Waar er velen vertrouwen hadden in een goede seizoensopening, werd de eerste wedstrijd een grote domper. Groede heeft het aan zich zelf te wijten dat de drie punten niet op de Hroe bleven en moet nu deze teleurstelling nu zien om te zetten in strijdlust richting de uitwedstrijd naar Nieuw Borgvliet van aanstaande zondag.