August 26th, 2015

Het eerste elftal van Groede wist ook de tweede bekerwedstrijd winnend af te sluiten. Op de Hroe zelf werd Spui, in een zeer regenachtige wedstrijd, verslagen met 5 – 3.

Ook voor deze wedstrijd op dinsdagavond 25 augustus moest er weer de nodige creativiteit aan te pas komen om een elftal bij elkaar te sprokkelen. Ilyas, Ibrahim, Wesley H., Wesley S., Freek, Jan, Sven V., Ruben en Henk waren allemaal niet inzetbaar wegens vakantie, blessures of werk. Edwin Brand was weer wel beschikbaar en in Minze Zwerver, Kaj Zwerver, Mike Verkruijsse, Benjamin Buijsse en Rob Faas werd de nodige vervanging gevonden. Rob Faas, die bij de v.v. Groede door het leven gaat als Rob 2, mocht gelijk in de basis beginnen net als Kaj Zwerver. Sven Wisse kwam in de positie van voorstopper te staan en kreeg daarbij rugdekking van laatste man Wouter Lakerveld. In de spits moesten Nick van Belois en Snelly Eddy gaan zorgen voor de doelpunten. Tegenstander van deze dinsdagavond was Spui 1, welke afgelopen weekend nog wist te winnen van Bresjuhs.

In de stromende regen werd om 19.00 uur begonnen aan de wedstrijd.  Groede begon gecontrolleerd aan de wedstrijd en probeerde eerst de kat uit de boom te kijken. Dit gaf ook de verdediging de tijd om aan elkaar te wennen in deze nieuwe formatie. Aan de voorkant probeerde Groede gebruik te maken van de snelheid van Edwin Brand, ofwel Snelle Eddy. Na tien minuten resulteerde dit in een goede uitbraak, waarbij Nick van Belois een zeer grote kans kreeg op de openingstreffer. De openingstreffer bleef echter nog even uit, want de inzet rolde aan de verkeerde kant van de doelpaal voorbij. Na twintig minuten spelen was het dan toch Nick van Belois die de score wist te openen. Vanuit het middenveld werd hij goed diep gestoken en faalde 1 op 1 met de keeper niet en schoof de bal achter de doelman. Hierna was het de beurt aan Spui om het heft in handen te nemen en zette zodoende druk op de Groese verdediging. Ondanks dat van te voren werd aangegeven door trainer Andre de Nooijer om het schot van Spui er uit te proberen halen, kwam de gelijkmaker van Spui toch vanuit een afstandschot. De middenvelder van Spui kreeg op rand van de zestien te veel ruimte en krulde de bal mooi achter Ricky Verkruijsse.Nog voor de rust zette Bart van den Hemel de thuisploeg weer op voorsprong door een vrije trap hard en laag in te schieten.

Na de rust begon Groede sterk aan de tweede helft en was de boven liggende partij. Wouter en Wisse en wisten het achterin aardig goed dicht te houden en via de flanken wist Groede de aanval te zoeken. Edwin Brand zorgde dan ook na tien minuten voor zijn eerste Groede-doelpunt, door de bal met een mooi schot/lob/krul achtig iets de bal achter de keeper te leggen. Na deze voorsprong leek Groede weg te zakken en moest vervolgens twee tegendoelpunten slikken en zag Spui weer op gelijke hoogte komen. De 3 – 2 was wederom een afstandschot, die over Ricky in het doel belandde. De 3 – 3 was er eentje om snel te vergeten, Enrique wilde een lange bal terug koppen op zijn keeper maar die stond op dat moment niet waar Enriqi-ki-ki hem in gedachte had staan. Hierdoor mag Enrique dan ook de vertwijfelende prijs van “eerste-eigen-doelpunt-van-het-seizoen” op zijn naam zetten. In het resterende deel daarna werd verwacht dat Spui zou doordrukken en ook nog met de overwinning naar huis zou gaan. Niets was minder waar, want Groede toonde zich veerkrachtig. Mike Verkruijsse was ondertussen in het veld gekomen voor Kaj Zwerver en maakte een zeer goede invalbeurt. Diezelfde Mike Verkruijsse stond ook aan de basis van het vierde Groese doelpunt. Via de rechtse zijde kwam hij op snelheid opgelopen en leverde met een nauwkeurige voorzet de bal af bij Edwin Brand. Deze aarzelde geen moment en nam de bal ineens op zijn slof en zag zo zijn tweede Groese doelpunt in de maak. Vervolgens was consolideren het credo bij Groede en wist het zelfs nog een vijfde doelpunt te scoren. Dit maal via good-old-Bennie-Bennassi-Buijsse, die in de counter 1 op 1 met de keeper niet faalde en de eindstand op het (vernieuwde, elektronische) scorebord bracht.

Er werd van te voren gevraagd om het nieuwe scorebord eens goed uit te testen en dat is met de 5 – 3 uitslag dan ook goed gelukt. Groede wint zoals gezegd de tweede bekerwedstrijd en mag zich nu opmaken voor de ontmoeting met buurman Breskens aanstaande zondag.