August 25th, 2015

Zaterdag 22 augustus stond voor Groede 1 de eerste officiele wedstrijd van het seizoen op het programma. Ondanks de vele afwezigen wist Groede toch de overwinning over de streep te trekken en zodoende de eerste bekerwedstrijd winnend af te sluiten.

Trainer Andre de Nooijer kon voor deze wedstrijd over maar liefst 8 selectiespelers niet beschikken. Jan Elfrink, Ilyas Yavuz en Ibrahim Ucar zaten nog te bakken op de bahama’s. Naast Freek Knetsch had ook Wesley Steijaert zich gevoegd bij de blessure bank met een enkel blessure. Edwin Brand en Wesley Hoogstad hadden werkverplichtingen en zaterdagmiddag meldde Henk Fenijn zich wegens ziekte af. Kortom voor de eerste officiele wedstrijd mocht Andre gelijk zijn trainers-creativiteit gaan gebruiken. Rens Risseeuw en Mike Verkruijsse waren bereidt om zich toe te voegen aan de selectie, net als Kay en Minze Zwerver waarvoor dank. Assistent Bram Verkruijsse had ook zijn outfit weer aangetrokken om als veertiende man plaats te nemen op de bank.

Bij de tegenstander Cadzand stond natuurlijk oud-speler David Almekinders Jr. aan het roer, wat de wedstrijd een extra sportief tintje gaf. Kerzand behaalde in de voorbereiding zeer goede (verrassende) resultaten en werd zelfs derde bij de Verhaege-Lemahieu cup. Kortom een ploeg waar rekening mee gehouden moest worden. Groede begon fel aan de wedstrijd en probeerde Cadzand gelijk onder druk te houden. Deze opzet lukte in eerste instantie vrij aardig, maar bij balverovering was de vervolgpass vaak slordig. Ruben Deij en Wouter Lakerveld mochten de achterste linie aansturen en lieten in balbezit de bal netjes rondgaan. In het eerste half uur leek Groede dan ook niet in gevaar te komen, maar het was toch Cadzand die de score wist te openen. De eerste aanval van Cadzand resulteerde in een schot dat van richting werd veranderd en zo achter Ricky Verkruijsse belandde. Uit het niets stond Groede dus op achterstand en moest nu wel op zoek gaan naar een doelpunt. Dit werd tot vele malen toe geprobeerd en Groede kreeg ook vele grote kansen, dat dit in de eerste helft niet tot een doelpunt kwam was grotendeels te wijden aan de uitblinkende keeper aan de zijde van Cadzand; Dylan Noteboom.

Na de rust veranderde het spelbeeld niet veel, Groede drong aan en Cadzand probeerde met een lange bal de counter te zoeken. Groede bleef rustig en probeerde via de zijkanten de aanval te zoeken. Uiteindelijk was het Bart van den Hemel die Groede na een uur spelen op gelijke hoogte bracht. Na een lange dribbel wist Bart de bal uiteindelijk in het Cadzandse net te schieten. Diezelfde Bart werd een kwartier later onregelmentair naar de grond gebracht in het zestien meter gebied. Ruben Deij nam plaats achter de bal, maar kon de strafschop niet verzilveren. Toch ging Groede er uiteindelijk met de winst vandoor nadat Bart een vrije trap rond het zestien meter gebied, prachtig in de kruising liet verdwijnen. Na dit doelpunt kon Groede de wedstrijd gecontroleerd uitvoetballen en zette Minze Zwerver een nieuw record neer als oudste voetballer in een officiele wedstrijd voor Groede 1.

Aanstaande dinsdag wacht de v.v. Spui, zij wisten Breskens te verslaan. Een pittige wedstrijd, waarbij Andre de Nooijer hopelijk over meer spelers kan beschikken als afgelopen zaterdag.