August 12th, 2015

Groede 1 kon dinsdagavond terug kijken op een nuttige eerste oefenwedstrijd, die echter wel verloren ging. In Breskens werd de eindstand bepaald op 3 – 2, nadat Groede tot twee maal toe op voorsprong was gekomen. Toch was de stemming positief na afloop in het blauw-witte kamp, want Groede kon aardig weerstand bieden tegen buurman Breskens. Groede 1 mist in zijn eerste oefenpartij Freek Knetsch (gebleseerd), Ibrahim Ucar (vakantie) en Henk Fenijn (werk). Bart van den Hemel, Edwin Brand mochten hun respectievelijke officieuse rentree en debuut maken in het Groese blauw. Ook Yannick Thuijs mocht zijn eerste minuten maken in het eerste elftal en deed dat meer dan verdienstelijk.

Groede startte wat onwennig aan de wedstrijd en had voornamelijk moeite met de hoge ballen van Breskens. Organisatorisch was Groede nog niet goed ingesteld op de aanvallen van Breskens via de flank, hierdoor konden de “Vissers” tot een aantal maal de bal hoog voor het doel geven en gevaarlijk worden. Ricky Verkruijsse stond echter een goeie partij te keepen en wist de pogingen keer op keer te pareren. Omdat Breskens verzuimde de voorsprong te nemen, mocht Groede met de eerste treffer van de wedstrijd aan de haal gaan. Wesley Steijaert was als de kippen erbij om een afvallende bal in het doel te schieten en hiermee dus de score te openen. Groede kon deze voorsprong lange tijd volhouden, maar vlak voor rust wist Breskens dit keer wel een aanval via de flank met een kopbal te verzilveren en trok de score gelijk.

In de tweede helft kwam Groede weer op voorsprong door diezelfde Wesley Steijaert. Na een handsbal in de zestien meter wees de scheidsrechter resoluut naar de stip en kon Steijaert dit buitenkansje verzilveren. Groede stond weer op voorsprong en moest nu de druk van Breskens zien te weren. Dit lukte aardig, maar Groede moest toch zien hoe Bresjuhs via een enigzins gelukstreffer wederom op gelijke hoogte kwam. In het resterende deel van de wedstrijd kon het beide kanten op, maar nadat Wesley Steijaert nog een mooi schot tegen de lat zag afketsen, was het Breskens die de eindstand besliste. Het bekende “stappen” ging niet zoals gepland in de Groese verdediging waardoor de bressiaanders goed gebruik maakten van deze miscommunicatie. In het resterende deel kreeg Groede nog twee grote kansen op de gelijkmaker, maar de inzet kon niet gepromoveerd worden tot doelpunt waardoor de eerste oefenwedstrijd resulteerde in een 3 – 2 verliespartij tegen buurman Breskens.

De kop is er weer af en Groede mag best tevreden zijn met het optreden op sportpark Baersande. Aanstaande vrijdag mag het equipe van Andre de Nooijer het opnemen tegen Hoofdplaat. Meer informatie over de Verhage-Lemahieu Cup kan men vinden op http://www.verhage-lemahieu-cup.nl/