July 24th, 2015

 

 

 

 

 

 

Het is alweer een tijdje stil geweest rondom onze sjaal, maar dat betekent niet dat hij stil heeft gezeten. De Sjaal is zowaar samen met supporters Henk en Jeanine Hubregtsen, op een heuse cruise naar een van de noordelijkste puntjes op de wereld afgevaren. De cruise begon in het Duitse Hamburg, waar men op het luxe schip stapten. Een schip met alles erop en er aan, zelfs een overdekt zwembad. Vandaar uit vaarde men richting het noordelijkste puntje van Noorwegen, de Nordkapp. Het meest noordelijke puntje van Europa welke via het vaste land te bereiken is en het is gelegen aan de bekende “Barentszzee”.

Vervolgens vervolgde de cruise zijn koers nog meer naar het noorden, spitsbergen was de volgende bestemming.  Spitsbergen is een eilandengroep in de Noordelijke ijszee en officieel nog onderdeel van het koninkrijk Noorwegen. De geschiedenis-liefhebbers onder ons, zullen vast weten dat de eilandengroep de naam spitsbergen heeft gekregen door nederlander Willem Barentsz toen hij onderweg was naar Nova Zembla.

Wederom een zeer bijzondere reis voor de Sjaal, die Henk en Jeanine zeer dankbaar was mee te mogen op deze bijzondere reis! De Sjaal heeft in de tussentijd ook nog in Brazilie ergens gezeten, samen met Groede 1 speler Ruben Deij. Het rolletje wordt momenteel nog ontwikkeld, maar de foto’s zullen spoedig volgen.

Waar is de Sjaal - Nordkapp 71 10 21Waar is de Sjaal - Spitsbergen