April 16th, 2015

In Groede staat Koningsdag al sinds jaar en dag in het teken van het grote evenement dat touwtrekken heet. In het inmiddels bekende concept strijden op die dag de moedige mannen, de dappere dames en de slimme scholieren uit Groede en omstreken tegen elkaar om die felbegeerde Grote Groese Paptoarte op het voetbalveld van v.v. Groede.

Vanwege de moeilijke maandag waarop Koningsdag dit jaar zal vallen, heeft de organisatie besloten om het touwtrekken dit jaar door te laten gaan op zaterdag 25 april. Door het verzetten van het evenement wordt het voor iedereen mogelijk gemaakt om dinsdag weer fit en wel aan de werkweek te beginnen.

Op die bewuste zaterdag zal de organisatie beginnen met het wegen van de deelnemers om 17.00uur. Elk team mag 450KG wegen in totaal en voor elke vrouw in het team mag er 15KG extra worden gerekend. De eerste touwtrekwedstrijd zal van start gaan om 18.00uur. En reken maar niet dat het vriendschappelijke potjes zullen zijn, deze wedstrijden zijn titanengevechten, iedereen gaat tot het uiterste om die overheerlijke zoete smaak van de overwinning, maar ook van de Grote Groese Paptoarte te kunnen proeven.

Wie zal er in de 13e editie van de Grote Groese Touwtrek Straat Prijs aanspraak maken op die felbegeerde Paptoarte? Het spel lijkt zo simpel, maar blijkt elk jaar toch weer oh zo moeilijk. Zullen er dit jaar weer nieuwe tactieken worden beproefd, of zal het ouderwetse “HÉ…HÉ….HÉ…” weer luiden over de velden van de v.v. Groede?

De inschrijvingen zijn nog steeds geopend, dus iedereen is uitgenodigd om een team te vormen voor de
Grote Groese Touwtrekwedstrijd op zaterdag 25 april 2015.

Geef je snel op via een mailtje naar arnovdhemel@hotmail.com of een belletje naar 0117-371752