April 14th, 2015

Groede 1 mocht het afgelopen zondag opnemen tegen de club uit Nieuwe Namen. In doelpuntloos duel, was het Groede die het zichzelf moest kwalijk nemen dat het maar een puntje overhield aan het duel.

Zondag 12 april mocht de blauw witte brigade van Andre de Nooijer en Bram Verkruijsse afreizen naar Nieuwe-Namen. Na een klein uurtje reizen door het mooi zeeuws-vlaamse landschap kwam men aan op plaats van bestemming; v.v. Hulsterloo. Voor deze club stond er niet al te veel meer op het spel, de tweede periode was binnen en het kampioenschap was geen reëele optie meer. Voor Groede daarentegen stond er wel degelijk nog wat op het spel, namelijk de derde periode titel. Na een knappe winst op Sluis een week geleden, wist Groede de eerste plaats te nemen in deze periodestand. Groede was er dus alles bij gebaat om positie te behouden op de periode ranglijst, waardoor er maar één doel was vandaag en dat was winnen.

André kon hiervoor beschikken over nagenoeg een fitte selectie, waarbij de naamgenoten en tevens schoonbroers van de selectie ontbraken. Wissel & Verploeg, nu al een succes titel voor een komische voetbalstrip, vertoefden dit weekend in het verre Centre Parcs met hun geliefden. Ondanks hun fysieke afwezigheid was hun mentale aanwezigheid goed te voelen binnen het team, wat het duo nogmaals wist te onderstrepen middels een selfie in de app. Vanwege de afwezigheid van het olijke duo, kon de trainer weer gaan zitten voor een kleine opstellingspuzzeltje. Er moest een tactisch plan op tafel komen, om het sterke Hulsterloo af te stoppen. In de thuiswedstrijd wist Hulsterloo namelijk Groede op vrijwel alle fronten af te troeven, waardoor er een listig plan bedacht moest worden. Enrique van Opdurp kon aan dit plan in het begin niet deelnemen, omdat hij te laat aan kwam lopen bij de Everaarslaan en dus ten gevolge op de bank mocht plaats nemen.

Dan nu de wedstrijd, die onder belangstelling stond van toch tamelijk veel publiek. Opmerkelijk hierbij was dat dit publiek zich staand rond de omheining begaf en niet op een prachtige rood-witte tribune. De leidsman van dienst sprak na de toss tegen de aanvoerders (enigzins terecht) nog zijn onvrede uit over de staat van het veld, maar aangezien beide aanvoerders geen diploma hadden in veldonderhoud en dus hierover niet konden mee discusseren werd er maar snel begonnen aan de wedstrijd. Groede oogde op het begin van de wedstrijd erg onder de indruk van Hulsterloo, met zijn ietwat langere en stevigere spits. Hierdoor mocht Hulsterloo het spel maken en kon het via de flanken een aantal maal gevaarlijk worden voor Ricky Verkruijsse zijn doel. Hieruit volgde toch zeker het eerste kwartier veelvuldig een corner, welke Groede gelukkig keer op keer wist te parreren. Na dit kwartier kwam bij Groede dan ook het besef dat men misschien wel wat te vertellen zou kunnen hebben in Nieuwe Namen. Er kwam wat meer durf en bravoer in de ploeg, waardoor het voetballend begon te lopen. Via de snelle Bjorn en de balvaste Kika wist Groede zich een baan naar voren te slaan. Goede spelende rechts half Wesley Hoogstad was uiteindelijk nog het dichtst bij de openingstreffer, maar werd (wel op een correcte wijze) gecaputuleerd door de doelman van Hulsterloo toen hij een diepe bal wilde promoveren tot doelpunt. Achterin kreeg Groede steeds meer grip op het spel van Hulsterloo en kreeg het ruimte om te voetballen. Soms kreeg Groede zelfs te veel ruimte, waardoor er te veel met de bal werd gelopen en vervolgens slordig balverlies werd geleden.

In de tweede helft was Groede ervan overtuigd om de drie punten naar zich toe te trekken. Deze opgave leek na een klein uur spelen plots een veel grotere opgave te worden toen Hulsterloo de bal achter Ricky wist te werken. Dit gebeurde echter vanuit een buitenspel positie, waardoor het doelpunt werd afgekeurd. Groede haalde opgelucht adem en mocht nu zelf op zoek gaan naar een doelpunt. Dit zou er echter niet komen, waar het wel de kansen er toe kreeg. Er werden op het middenveld en voorin vaak net de verkeerde keuzes gemaakt, waardoor een veel belovende aanval om werd getoverd tot doeltrap. Achterin moest Groede nog wel waken voor de gevaarlijke aanvallen van Hulsterloo, maar die werden keer op keer gepareerd door het gouden duo Knetsch & Kevin, wederom een mooie titel voor een komische voetbal strip. Hulsterloo zocht namelijk telkens de lange bal op dhr. Praet, maar die kwamen of niet aan of Kevin Martens wist hem met een klein zetje in de rug uit balans te brengen. Dit natuurlijk tot groot ongenoegen van deze spits, welke dat ook woordelijk liet blijken jegens zijn mede spelers. “Maar allez mannekes, waar zijt gulder mee bezig” of “Kunde noe nog geen fatsoenlijke sjot onder dien bal geven”, vlogen dan ook met de regelmaat van de klok over het veld. Maar ook Groede zelf kon geen potten breken voorin. Toen Nick van Belois erin kwam leefde Groede weer een beetje op, maar ondanks de kansen kwam het niet tot scoren. Yordi Adriaansen kreeg hier toe nog de grootste kans, maar zag tot twee maal toe Jelle van Damme op zijn weg staan.

Na de thuiswedstrijd tegen Hulsterloo, had Groede waarschijnlijk snel getekend voor een gelijkspel in Nieuwe-Namen. Toch moest Groede zich na de wedstrijd kwalijk nemen dat het geen drie punten mee had genomen of dat het in ieder geval niet gescoord had. De neutrale toeschouwer was anders wel gewoon tevreden met een gelijkspel en dat zullen wij dan nu ook maar zijn. We doen een stapje terug in de derde periode, maar we zijn hierin nog zeker niet uitgespeeld. Volgende week wacht Terhole, zij zitten momenteel in een flow die Groede zal moeten zien af te stoppen op sportpark “Aan de Traverse”. Een week later zal de nummer 1 (Dwoafplaete) van de competitie op bezoek komen, waarna we de laatste wedstrijd zullen spelen tegen de wellicht nummer 2 (BVV’63) van de competitie. Kortom nog een zeer zwaar programma voor de boeg, maar zolang de kansen er zijn zullen we ervoor knokken!