March 17th, 2015

Afgelopen zondag lukte het Groede ook niet om in het Brabantse Vosmeer een of meerder punten mee terug naar de Hroe te nemen. De eerste helft had er echter alle schijn van dat Groede er met de drie punten vandoor zou gaan, maar in de tweede helft was het toch echt NVS dat de punten naar zich toe trok.

Na de overwinning op SDO’63 was de stemming in het Blauw-Witte kamp weer positief gestemd. Niet alleen werden er drie belangrijke punten gepakt, maar er werd ook weer eens ouderwets lekker gevoetbald en voor elkaar gewerkt. Dit gaf dan ook goede hoop voor de inhaal wedstrijd tegen NVS. Voor deze wedstrijd moest Groede het wel doen zonder zijn aanvoerder Arno van den Hemel,die ditmaal met een hamstring blessure vanaf de zijlijn moest toekijken. Ook Wouter Lakerveld stond met dezelfde blessure nog steeds aan de kant. Henk Fenijn was ook nog steeds geblesseerd aan zijn ribben, waar Welsey Steijaert moest ook deze wedstrijd vanaf de zijlijn bekijken vanwege een uitzittende schorsing.  Sven Wisse en Giovanni Bleijenberg konden niet aanwezig zijn vanwege school of familie verplichtingen. Kortom een redelijk uitgedunde selectie, maar goed nieuws was dat Bjorn van Steenberghe weer speelgerechtigd was voor deze inhaal match. Vanwege de vele afvallers in de selectie, werd aankomend talent Cornelis Risseeuw opgeroepen om zijn debuut te maken in Groede 1.

Om 12 uur verzamelden supporters en spelers zich op het einde van de Everaarslaan. Met een vrij volle bus werd er koers gezet richting Braboland, met een tussenstop in Tieke en in Terneuzen om Rolo en Gerrit op te pikken. Andre en Bram stond wederom voor een nieuwe opstelling-puzzel. Bjorn van Steenberghe werd naar het middenveld gehaald en Nick van Belois werd voorin geposteerd naast Kika Menu. Sven Verploeg bleef op de rechtse vleugel om de diepte in het spel te houden. Het bleek ook al snel dat dit een goede keuze was van de trainers, want Sven Verploeg die een meer dan verdienstelijke partij speelde wist zeker in het begin van de wedstrijd meerdere malen de achterlijn te halen. Samen met Jan Elfrink hield Verploeg de rechtse flank van Groede constant in beweging en dit leidde dan ook tot een aantal kansen. Ook in de as liep het goed bij Groede, Freek Knetsch was de sluitpost achterin en wist samen met Wesley Hoogstad, Yordi en Bjorn voor veel beweging te zorgen. Kortom er werd goed gevoetbald door Groede, maar het liet het belangrijkste achterwege; scoren. Zo kwam Bjorn een teenlengte te kort en kopte Kika maar net naast bij een goed genomen corner. De rust werd ingegaan met een brilstand, waar Groede het minst tevreden moest zijn. Toch waren de supporters aan de kant positief gestemd en geloofden erin dat de bal in de tweede helft wel eens goed zou vallen.

Dit leek ook te gaan gebeuren na vijf minuten in de tweede helft, maar de keeper en vervolgens de lat en daaropvolgend weer de keeper stonden hierbij in de weg. Dit was eigenlijk het laatste echte gevaar van Groede in de tweede helft, want het zakte vervolgens helemaal weg. NVS begon wat beter in de wedstrijd te komen en Groede moest toezien hoe zij zelfs op voorsprong kwamen. Een middenvelder van NVS kon vrij richting de zestien lopen en met een willekeurig afstandsschot verschalkte hij Ricky Verkruijsse. Een kwartier later mocht Groede nog opgelucht ademhalen dat NVS de score niet verdubbelde, want Ricky Verkruijsse wist de spits van NVS 1 op 1 af te stoppen. Het lag niet zozeer aan de werklust van Groede, maar meer aan het geloof en de creativiteit. Pas tien minuten voor het einde kreeg Groede weer een opleving en begon weer wat meer druk te zetten naar voren. Ondertussen was Cornelis Risseeuw erin gekomen en liet al snel zien dat de jeugd eraan zit te komen. Fysiek kwam hij weliswaar te kort, maar op wilskracht, inzet en snelheid wist hij de linkse flank bezig te houden. De druk naar voren leverde Groede echter niks op tegen het einde van de wedstrijd, die zelfs nog wat grimmig werd na een klein opstootje.

Bij deze wedstrijd zou ik graag nog een klein kanttekening willen maken. Normaal gezien klaag ik niet over scheidsrechters of vlaggers, maar de vlagger van NVS wist het deze wedstrijd wel erg bont te maken. Ik weet dat de taak van vlagger af en toe een ondankbare taak is en dat bij het kleinste foutje al gelijk gezeurd wordt. Van mij mag een vlagger gerust fouten maken, maar als dit tot meerdere malen toe gebeurd in een wedstrijd kan je niet echt meer spreken van een “foutje”. Dan heb ik het idee dat je expres de wedstrijd wil beïnvloeden, wat de vlagger afgelopen zondag dan ook wist te doen. Of de uitslag anders zou zijn geweest met een eerlijkere vlagger weet ik niet, maar het had een hoop frustratie in en rondom het veld kunnen voorkomen. Jammer!

Het feit blijft wel dat Groede verliest, op basis van de eerste helft onverdiend, op basis van de tweede helft misschien wel verdiend. Dat is nu eenmaal voetbal en zoals dhr. Cruijf wel eens zegt als je niet scoort kan je niet winnen ook. Volgende week gaan we weer naar Brabant, maar dan naar de groen witte brigade van Rimboe. Hopelijk lukt het Groede deze keer wel om de drie punten mee terug naar Zeeuws-Vlaanderen te nemen.