March 13th, 2015

Groede won afgelopen zondag met tien man van SDO’63. Groede kwam tot twee maal toe op achterstand, maar wist zich elke keer weer terug te knokken. Tien minuten voor tijd werd de eerste winstpartij van 2015 alsnog binnen gesleept.

Zondag 08 maart kwam de ploeg uit Lamswaarde op bezoek in Groede. Na het gelijke spel tegen Graauw en de verliespartij in Vosmeer, was Groede weer eens toe aan een winst partij. Dit zou echter geen gemakkelijke opgave zijn, gegeven ook het feit dat Groede in Lamswaarde vrij kansloos verloor met 5 – 2. Andre en Bram konden in deze wedstrijd niet beschikken over de geschorste Wouter Lakerveld en de afwezige Kevin Martens, waardoor er weer druk gepuzzeld moest worden door de trainers. Toch wisten zij de puzzel weer compleet te maken en stuurden zij elf gretige voetballers om half drie het veld in.

Groede begon vrij sterk aan de wedstrijd en probeerde via de flanken het spel te maken. Het hield stevig druk op SDO’63 en kon zo enkele kleine kansjes afdwingen. De ploeg uit het oosten zocht veel de lange bal, maar met Freek Knetsch als laatste man kon deze vaak al vroegtijdig onschadelijk gemaakt worden. De enkele momenten dat de tegenstander de flanken zocht, stuitte zij op een goed voetballende Jan Elfrink en Sven Wisse. Waarbij er aan de rechterflank enkele pittige duels werden uitgevochten, waarvoor de leidsman van dienst geen noodzaak zag om daarvoor kaarten te trekken. Het was het voorteken voor een stevig fysiek duel, wat later in de wedstrijd ook waarheid zou blijken. Halverwege de eerste helft was het SDO’63 die op voorsprong kwam en door een blauwe bil gekeken tegen de verhoudingen in. Freek Knetsch was ingeschoven naar voren, waardoor hij de lange bal van SDO niet onschadelijk kon maken. De spits van SDO twijfelde geen moment en schoof de bal beheerst langs Ricky Verkruijsse. Groede probeerde deze schade te herstellen in het resterende deel van de wedstrijd, maar het ontbrak aan scherpte voor de goal.

Na de rust, was Groede gebrand om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. En die kwam er ook al vrij snel, via de sterk spelende spits Kika Menu. Kika kreeg de bal aangespeeld in de spitspositie en wist zich goed te ontdoen van de verdedigers van SDO. Met een goede trap wist hij deze toch moeilijk kans goed af te ronden en daarmee zijn ploeg weer op gelijke hoogte te zetten. Het geloof groeide bij Groede dat er meer was te halen en het begon daar ook naar te voetballen. Ondanks het betere spel van de blauw-witten, moest het toch weer een tegentreffer incasseren. Na een lichte overtreding van een Groese verdediger, wees de leidsman resoluut naar de stip. Een klein theekransje met de aanvoerder van Groede kon de scheids, logischerwijs, niet overtuigen om alsnog anders te beslissen. De spits van SDO bleef beheerst en verzilverde deze uitgelezen kans vanaf 11 meter. Ondanks deze fikse tegenslag bleef Groede opportunistisch voetballen, en met succes. Want nog geen tien minuten later bracht ditmaal Wesley Steijaert zijn ploeg weer op gelijke hoogte. Een diepte pass vanuit het middenveld, wist de Bressiaander met een prachtige lob succesvol te promoveren tot doelpunt. Diezelfde Bressiaander was even later ook hoofdrolspeler in het spel op een meer negatieve manier. Hij probeerde zicht te ontdoen van zijn tegenstander op onreglementaire wijze, en kreeg daarvoor terecht zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. Op papier had Groede een man minder in het veld staan op dat moment, maar omdat SDO al drie keer had gewisseld en er een speler buiten de lijn was met een blessure, werd er met 10 tegen 10 gespeeld. Groede bleef op dezelfde manier verder spelen en speelde voor de winst. En die winst kwam er ook via Arno van den Hemel. Een goed genomen corner van Sven Verploeg, waarbij Freek Knetsch diende als bliksemafleider, kon de aanvoerder succesvol afronden met een kopbal in de verre hoek. Een grote ontlading golfde over het sportpark in de Groe, want de eerste overwinning van 2015 was nabij. Groede moest nog 10 minuten keihard werken om deze stand op het scorebord te behouden en mede dankzij het harde werken van alle Groese spelers lukte dit ook. Na het laatste fluitsignaal klonk er weer eens ouderwets het clublied “De Hroe is Ier, de Hroe is da” en waren er langs de lijn weer lachende gezichten te zien.

Een belangrijke overwinning voor Groede, niet alleen voor de ranglijst maar ook voor het moraal. Volgende week zal Groede dit moet zien door te zetten tegen NVS. Voor deze wedstrijd is er speciaal een bus geregeld en zal er op de terugweg nog gestopt worden in de Raayberg voor een klein feestje. Dit zal dan jammer genoeg wel zonder Wesley Steijaert zijn, want die is nu eenmaal geschorst.