March 5th, 2015

Afgelopen zondag wist Groede 1 niet tot scoren te komen in Vosmeer, waar het wel de kansen voor kreeg. De wedstrijd leek daardoor op een gelijkspel af te steven, maar Vosmeer wist in de laatste minuten alsnog de drie punten in eigen huis te houden.

Zondag 1 maart 2015 stond voor het eerste elftal van Groede de uitwedstrijd tegen Vosmeer op het programma. Groede wilde in deze wedstrijd de nare nasmaak van vorige week tegen Graauw wegspoelen en dat kon alleen met een overwinning. Trainer Andre de Nooijer kon in deze wedstrijd niet beschikken over Bjorn van Steenberghe die met een schorsing vanaf de zijlijn moest toe kijken. Ook Yordi Adriaansen moest zich afmelden vanwege drukke school werkzaamheden. Kika Menu komt terug uit een blessure, maar Andre vond hem nog niet fit genoeg waardoor ook hij niet bij de selectie kon worden gevoegd. Wederom een nieuwe puzzel voor trainers Andre en Bram.

Om 12.00 uur vertrok de volle bus vanaf de Everaarslaan richting Foxlake. Na een aantal benauwende polderweggetjes met knap stuurwerk van onze buschauffeur kwamen we op tijd aan in het zeeuwse Vosmeer. Groede haastte zich naar de kleedkamer om zich voor te bereiden op de wedstrijd. Om half drie verscheen er een ietwat gewijzigde opstelling t.o.v. van vorige week aan de aftrap. Enrique van Opdurp werd naast Wesley Steijaert in de spits positie op gesteld en Wesley Hoogstad werd een plek naar achter gehaald om de afwezigheid van Yordi op te vangen. Op een keurige grasmat begon Groede goed aan de wedstrijd, het zette gelijk hoog druk en kreeg de wedstrijd onder controle. Voornamelijk de eerste twintig minuten wist Groede zijn tegenstander op de eigen helft te houden en leefde bij Groede het gevoel dat scoren maar een kwestie van tijd was. Vosmeer hanteerde voornamelijk de lange bal, wat voor laatste man Freek Knetsch geen probleem was om te onderscheppen. Groede voerde halverwege de eerste helft de druk, maar wist geen echte uitgespeelde kansen te creeeren. Via corners en enkele afstandschoten probeerde Groede de openingsgoal te forceren, maar dat mocht niet baten. Wesley Steijaert was uiteindelijk voor Groede nog het dichtst bij een doelpunt, maar kwam een teenlengte te kort. Zoals gezegd hanteerde Vosmeer voornamelijk de lange bal en creeerden hierdoor spaarzame kansen. Een van die spaarzame kansen werd bijna verzilverd in een doelpunt, maar Ricky Verkruijsse zag de inzet tot grote opluchting op de paal belanden.

Groede ging de rust in met de wetenschap dat het eigenlijk al twee tot drie keer had moeten scoren. Toch hadden alle spelers er vertrouwen in dat de openingstreffer niet lang op zich zou laten wachten in de tweede helft. Aan het begin van de tweede helft was het spelbeeld ongeveer het zelfde, Groede zette druk naar voren en bij onderschepping hanteerde Vosmeer de lange bal. Die lange bal kwam dan weer bij Freek terecht, waardoor Groede opnieuw de druk naar voren zocht. Ondanks dat Groede niet onaardig voetbalde, wilde de openingstreffer maar niet vallen. De eindpass kwam niet aan en er werd, zeker in de tweede helft, slecht opgebouwd. Tegen het einde van de wedstrijd probeerde Groede de drie punten te forceren. Freek Knetsch werd mee naar voren gestuurd bij de corners, met als risico dat er een groot gat vanachter viel. Daar betaalde Groede in de 88ste minuut een zware prijs voor, want wederom een lange bal van Vosmeer viel dit keer wel goed. De speler van Vosmeer twijfelde geen moment en schoot de bal langs Ricky Verkruijsse.

Groede had hier de drie punten mee moeten nemen, maar was zelf niet bij machte om dit te bewerkstelligen. Wederom een domper voor Groede, welke vlug was weggespoeld in de derde helft. Dj Rick stond namelijk klaar om de Groese spelers op te vangen met een paar lekkere dansplaatjes, waardoor de verliespartij al wat minder zuur smaakte. Toen Vosmeer ook nog eens een rad van avontuur te voorschijn toverde, was de wedstrijd al snel vergeten. Groede mag zich nu opmaken voor de zware ontmoeting tegen SDO en hoeft voorlopig even niet naar de ranglijst te kijken.