February 26th, 2015

Afgelopen zondag 22 februari was het dan eindelijk weer eens zover, de competitie werd hervat.  Twee weken eerder kende Groede al een valse start van de tweede helft van de competitie toen de wedstrijd tegen NVS werd afgelast. Vandaag waren de weergoden gelukkig goed gestemd en konden de spelers van Groede 1 sinds 07 december 2014 de wei weer in voor een competitie wedstrijd. De tegenstander van deze dag was de hekkensluiter van de vijfde klas afkomstig van de Boomwaai. Tijdens de winterstop stonden er een aantal oefenwedstrijden op het programma, maar wegens het slechte weer waren alle drie die oefenwedstrijden afgelast. Daarom werd er in de carnavalsvakantie nog een oefenwedstrijd ingepland tegen IJzendijke 1, welke met 10 – 0 verloren ging. Geen echte goede voorbereiding dus voor Groede op deze wedstrijd, maar men kon dan wel weer leunen op het spreekwoord; Een slechte generale, belooft een goede generale.

Trainer Andre de Nooijer kon voor deze wedstrijd niet meer beschikken over Ruben Deij, waardoor Yordi Adriaansen een positie moest terug schuiven en samen met Freek vanachter kwam te voetballen. Groede begon vrij aardig aan de wedstrijd en probeerde via de flanken de diepte te  zoeken. Het spel verliep bij Groede echter vrij onrustig, waardoor er weinig lijn in het voetbal kwam. Er kwamen enkele kansjes over en weer, maar er kon niet gesproken worden over een hoogstaande eerste helft. De tweede helft was daarentegen een stuk spectaculairder. Beide ploegen wilden graag een voetballende wedstrijd creeeren, maar mede dankzij het zware veld werd het een ouderwetse buffelwedstrijd en was er van goed voetbal niet echt sprake. Het duurde tot de 70ste minuut toen het eerste doelpunt van de wedstrijd viel en werd gemaakt door de groen-witte equipe van de Graauw. Steijaert stelde echter weer orde op zaken door vijf minuten later de stand weer gelijk te trekken. In het resterende deel van de wedstrijd kregen de supporters waar voor hun geld, wat spanning en activiteit in het veld dan toch betreft. Het begon met een rode kaart voor Bjorn van Steenberghe, hij kreeg de bal in de spitspositie aangespeeld. Hij wilde snel opendraaien maar vond de leidsman op zijn weg, daar moest hij omheen draaien en was vervolgens te laat bij de bal waardoor hij zijn directe tegenstander mee nam. Een rode prent was het gevolg en wat nu ook blijkt is dat hij de komende 4 wedstrijden vanaf de bank zal moeten toekijken, een ietwat zware straf mocht je het mij vragen.

Groede kwam dus met tien man te staan, maar kreeg wel de grootste kans op de winst tot twee maal toe zelfs. In de 85ste minuut werd er namelijk een strafschop toegekend door leidsman aan Groede, vaste penaltykiller Henk Fenijn ging achter de bal staan maar vond de keeper op zijn weg naar de voorsprong. Drie minuten later wees de leidsman weer naar de stip na een handsbal van Graauw, ditmaal eiste Kevin Martens de bal op. Ook Kevin Martens wist het “koude kunstje” niet te klaren, waardoor Groede alsnog met een gelijkspel het veld afging.

Op basis van de gehele wedstrijd is het gelijke spel verdiend, maar met 2 penalties in de laatste minuten moet Groede zich eigenlijk schamen dat het hier de punten laat liggen. Volgende week mag Groede zijn sportieve revanche nemen op deze wedstrijd en zal het proberen de drie punten uit het oude Vosmeer te halen.