December 11th, 2014

Groede gaat met een goed gevoel de winterstop in na een ruime zege op VIVOO. Thuis aan de Traverse was Groede vrijwel de gehele wedstrijd de bovenliggende party en won met een 4 – 0 eindstand.

Zondag 07 december 2014 stond de eerste wedstrijd van de tweede competitie helft op het programma. Daarbij was het tevens de laatste wedstrijd voor de winterstop, waarbij Groede toch graag met een positief gevoel aan de kersttafel wilde gaan zitten.  De laatste wedstrijden wist Groede maar weinig punten te halen en had het dus baat bij een opsteker in de vorm van drie punten. Niet alleen een overwinning was nodig, maar ook een goede pot voetbal was weer eens nodig voor zowel spelers trainers als supporters. Tegenstander van deze dag waren de Brabo’s die voor ontspanning voetbalden, maar aan hun verslag te lezen op de vivoo.nl site hebben ze hun naam deze dag geen eer aan gedaan. Afgaande op hun verslag kunnen ze binnenkort beter een naamswijziging door voeren in Voetbal Is Voor Ons Ergernis (VIVOE), Niels Mookhoek opperde echt voor de naam VIVOP omdat bij Mookie het plezier centraal staat. Mocht ondergetekende daar de zeggenschap krijgen over de naamsverandering zou ik opperen voor Voetbal Is Voor Ons Rad Van Avontuur (VIVORVA), zit alleen met het punt dat het niet zo lekker bekt.

Afijn de wedstrijd, voor deze uitdaging konden Andre en Bram over een nagenoeg complete selectie beschikken. Er werd gekozen om Freek Knetsch weer naar de achterhoede te halen en Bjorn van Steenberghe en Wesley Steijaert in spitspositie op te stellen. Terwijl de regenval langzaam maar zeker werd opgeschroefd, floot de leidsman om half drie voor de eerste maal. Groede begon fel aan de wedstrijd en wilde graag geen herhaling hebben van de matige start tegen Terhole vorige week. Dit was duidelijk te merken, want Groede voetbalde onderhouden maar met de druk naar voren. Voornamelijk via de rechtszijkant, met het tandemduo Sven Verploeg en Kevin Martens, wist Groede een aantal maal goed op te stomen. De aansluiting verliep echter vrij moeizaam waardoor de aanvallen niet echt gevaarlijk konden worden. VIVOO probeerde voetballend zijn spel weer op te pakken, maar Groede zat er kort op en wist bij balverlies snel de bal te veroveren. Toch kon Ricky Verkruijsse niet rustig tegen zijn doelpaal leunen, want tot enkele malen toe wist VIVOO zijn snelle mannen te vinden van voren. Ricky was gelukkig niet op stap geweest de dag ervoor en wist zijn doel schoon te houden. Na een half uur spelen werd Groede dan eindelijk beloond voor het goede spel. Wesley Steijaert werd diep gestuurd vanuit het middenveld en faalde niet oog in oog met de keeper. Vervolgens bleef Groede de bovenliggende partij en wist de score te verdubbelen via Ruben Deij. Eigenlijk was het Wesley Steijaert die het laatste tikje gaf na de ingeschoten vrije trap van Boem Boem Deij, maar aangezien onze kapitein voor een half jaar naar Brazilie vertrekt zetten we hem op zijn naam.

Na de rust moest Groede de goede lijn doortrekken, maar zoals vaker gebleken deze competitie hadden we hier vaak moeite mee. Gelukkig was dat niet vandaag het geval en kon Groede al vlug de derde treffer op tekenen, via Wesley Steijaert. Groede kon vervolgens de wedstrijd verder controleren en mocht uiteindelijk nog een vierde treffer erbij schrijven. Via een prachtige aanval was het de goed ingevallen David Almekinders Jr. die de beslissende voorzet gaf. Bjorn van Steenberghe had zijn kleurvolle voetbalschoenen toen al lang gestart en wist deze strakke voorzet keurig in te tikken. Na tachtig minuten voetballen kreeg Ruben Deij een publiekswissel (althans voor de die-hard supporters die op dat moment nog aan de kant stonden in de regen). Boem Boem Deij zal het komende half jaar in Brazilie gaan vertoeven en onderzoek gaan doen naar het effect van moeder-melk. Of dit een theoretisch onderzoek wordt of een praktisch onderzoek is bij ons nog niet bekend, in ieder geval wensen we hem veel succes en plezier toe en hopen hem volgend jaar weer op het Groese veld te mogen zien schitteren.

Tot zover dus de wedstrijd, Groede pakt eindelijk weer eens een degelijk overwinning en zag het gat met de koploper zelfs slinken tot 5 punten. Ook in de derde helft gingen alle punten naar Groede toe, aangezien VIVOO geen loten wist te bemachtigen. Als troost mochten de Brabanders nog een draai aan het Rad geven en Bas Box nog wat plaatjes draaien.