December 1st, 2014

Vier jaar geleden was Timmy Goossen nog goed voor 30 doelpunten in de 5e klasse A van het zondagvoetbal. In de voorlaatste wedstrijd van dat seizoen werd de titel weggeven door een verloren wedstrijd tegen Groede 1. Ijzendijke ging er vandoor met het kampioenschap en De Groe was een bakje bier of tien rijker door een weddenschap met ‘Kippe’ Angelo ‘Sinas’ Sinack en Jelko ‘ De Kale Brabander’ Sweeger en Jan Elfrink waren er toen bij evenals deze mindere mistige ochtend.

Mede op verzoek van de teamleider van Philippine 3, die een trouwe bezoeker van de jaarmarkt bleek te zijn, weer eens een wedstrijdverslag van het Twidduh ondergetekende was vanwege een blessure en studieverplichtingen genoodzaakt twee wedstrijden over te slaan. ’s Ochtends werd er om 9.30u. traditiegetrouw verzameld bij ’t Outkotje van Jan-Willem.

Dit keer waren alle spelers op tijd maar ontbraken er ballen om de warming-up mee te doen zodat we toch weer als vanouds te laat vertrokken.  Gelukkig was de trainer nog zo vriendelijk om zijn ‘velo’ te starten en om ballen te racen. Hubo (de trainer) was deze ochtend verhinderd wegens ‘Movember’ in Sluis.  Er moest daar drank aan de man gebracht worden maar wij verdenken hem ervan dat hij moest gaan ‘vriejn’.

De opstelling werd tijdens het omkleden bekend gemaakt met toch wat verassingen. Will.I.AM stond op de goal, Takkie en Gj daarvoor, linksback, Jan Damen, Rechtsback Rob Verweij, daarvoor Rob2, Centrale duo Youri ‘Vliegensvlug’ Verploeg & de Kale Brabander, linkshalf Los Vinkos en in de spits Angelo Sinas en onze Koerdische broodspecialist Vedat Gezici. Op de bank zaten Pim Jacobse en Zlatan Traas.

Na de  aftrap begon het van beide partijen dankzij de mist wat aftastend. Opdracht was om niet gelijk druk naar voren te zetten zoals in andere wedstrijden maar om die mannen even te laten komen en daarna op de counter toe te slaan.  Wat bleek nu dat Philippine 3 dezelfde tactiek had. Met Michel van Kranenborg en ene Jim die ook een aardig balletje kon trappen in combi met dhr. Goossen een dodelijke combinatie. Na een minuut of 8 spelen stond het dan ook al snel 2-0 voor die mannen. Philippine 3 liet zich wat terugzakken waardoor Groede 2 er voetballend uit kon komen. Gerjan gaf een curve-bal voor het doel en de net ingekomen Kevin Traas wist dit buitenkansje wel te verschalken met zijn rechterknie en linkerteen verdween de bal in de kruising. 2-1 Hoop deed Groede 2 weer doen leven.  De opleving bleek maar voor korte duur. Tikkie-Takka van die mannen en het was zo weer 3-1. Gelukkig had Sinas flink wat zonnepanelen verkocht die week want hij kreeg het op driekwart van de eerste helft op zijn heupen en wist de bal achter 2e keeper van Philippine 1  Jeffrey Wuytack te plaatsen.

De thee smaakte met 2,5 graad op de thermometer en met een 5-2 achterstand was er volgens interim-trainer Elfrink nog van alles mogelijk. U denkt ik mis twee doelpunten in het verslag dat klopt maar die waren op zo’ n ongelofelijke wijze gevallen dat de tweede helft maar snel moest beginnen. Zogezegd die mannen brachten een aantal nieuwe spelers waaronder Marnix Schieman en 1tje met twee zuurstofflessen op zijn rug. Deze wist op wonderbaarlijke wijze de 6-2 binnen te tikken door de complete verdediging uit te spelen. Gerjan mocht aan de andere zijde nog een pingel nemen waardoor hij van dit seizoen ook eindelijk eens had gescoord. Michel van Kranenborg waar ken ik die naam van zou je denken, wat bleek die had nog een paar seizoentjes meegepikt op Hoek en die kon ook wel iets met een balletje. Een voetballer met rode schoentjes in de spits en een respectabele leeftijd van 43 jaar verklaart natuurlijk ook al veel maar dat hij over heel de wedstrijd vijf mocht binnenschieten was natuurlijk teveel van het goede. Het was bijzonder  om te zien dat hij zo op het tiende doelpunt aan het azen was. Dat viel helaas dan ook nog waardoor hij een wissel aanvroeg.  Eindstand 10-3. Ondanks dat was het een vriendelijke pot tegen een leuke ploeg. Het credo liever verliezen met 10-3 dan verliezen met 3-2 ging dan ook meer dan op! De sfeer na de wedstrijd was prima! En ach dat deed dan toch weer Groes aan! Op na de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Corn Boys 3. Zoals in het eerste verslag kenbaar werd gemaakt hebben we daar nog een kist of vier appels mee te schillen. Een overwinning zo net voor de winterstop zou dus weer eens welkom zijn!

Uw reporter

Aaarrrnoooo Vermeulen