December 1st, 2014

Afgelopen zondag was Groede niet in staat om de drie punten mee te nemen uit Terhole. Na een teleurstellend begin, een knappe wederopstanding en een matige tweede helft mocht Groede uiteindelijk nog tevreden zijn met een punt.

Alvorens de details te geven over de wedstrijd Terhole 1 – Groede 1, zou ik hier mijn excuus willen maken voor het ontbreken van het wedstrijd verslag tegen Hulsterloo. Daarom voor de geïnteresseerden hier deze wedstrijd samengevat in 1 zin:

“ Groede wist twintig minuten in de eerste helft en twintig minuten in de tweede helft goed voetbal op de mat te leggen, maar miste de dodelijke effectiviteit waar Hulsterloo wel over bleek te beschikken”.

Nu dat deels is recht gezet, zal dit verslag zich verder concentreren op de uitwedstrijd tegen Terhole. Andre de Nooijer zag dinsdagavond Enrique van Opdurp in de warming-up geblesseerd uitvallen. Ook de vrijdagavond moesten er enkele spelers noodgedwongen aan de kant wegens kleine blessures. Dit resulteerde er uiteindelijk in dat de trainer zondag niet kon beschikken over Enrique van Opdurp, Yordi Adriaansen, Bjorn van Steenberghe (ziek). Immardo Hinneman en Kika Menu zaten ook nog steeds in de zieke boeg, waardoor Robin de Milliano werd opgeroepen voor het eerste elftal. Keeper Ricky Verkruijsse was ook deels geblesseerd, maar bij gebrek aan vervanging werd hij toch opgesteld. Bij vertrek zondagochtend, bleek ook nog eens dat Henk Fenijn de griep te pakken had zodat er ‘maar’ met 14 man werd afgereisd naar Terhole.

Ondanks de dichte mist, werd er zonder omwegen koers gezet richting het veld van Terhole. De reis verliep voortvarend en we waren dan ook ruimschoots optijd in Terhole. Onder het genot van een bakje koffie, leek de kantine van Terhole overgenomen te worden door een Italiaanse maffia bende. Later bleek dat dit de spelers van Terhole zelf waren, die gezamenlijk deel namen aan de Movember actie. Na deze schokerende ontdekking, begaven de spelers van Groede 1 zich richting de kleedkamers. Tijdens de wedstrijdbespreking werd er duidelijk gemaakt, dat Terhole niet meer de Terhole is van de afgelopen jaren. Tot nu toe had de ploeg uit het Oosten al negen punten bij elkaar gesprokkeld en enkele malen maar nipt verloren, een duidelijk signaal dus dat dit geen makkelijke pot zou worden.

Na het eerste fluitsignaal werd al gelijk pijnlijk duidelijk dat Groede niet op visite was in Terhole. Na nog geen vijf minuten spelen moest Ricky Verkruijsse de bal al uit het net vissen. Slordig verdedigen en doorpakken van de Groese centrale middenvelders leidde er toe dat Terhole al snel op voorsprong kon komen. Een deceptie voor de blauw-witte formatie, maar de wedstrijd was nog jong en er kon dus nog van alles gebeuren. Dat gebeurde ook tien minuten later, maar wederom op negatieve manier. Balverlies op het middenveld leidde tot een razendsnelle omschakeling van Terhole, die door een (eerlijk is eerlijk) prachtige combinatie de Groese middenvelders en verdedigers te kijken zette met een doelpunt als gevolg. Weer een teleurstelling voor Groede, maar ook hier moest er dan maar vertrouwd worden op het credo “de wedstrijd is jong, er kan nog van alles gebeuren”. Groede begon dan eindelijk wat beter te voetballen en wist goed de zijkanten te bereiken. Links back Wouter Lakerveld moest na een half uur spelen, wegens een blessure, gewisseld worden waardoor David Almekinders Jr. zijn plek overnam. Met veel inzit wist Groede zich vervolgens terug in de wedstrijd te knokken en op gelijke hoogte te komen. Eerst was het Ruben Deij die een afgeketste vrije trap van Wesley Steijaert kon binnen tikken en vervolgens was het Wesley zelf die met een afstandschot de stand nog voor rust weer gelijk trok. Vlak voor rust wist Ricky Verkruijsse met een prima inzet nog te voorkomen dat Groede met een achterstand de rust in moest gaan.

Na de thee-pauze was Groede vastberaden om de goede lijn van het laatste deel van de eerste helft door te zetten. Maar ook nu bleek, net als tegen Hulsterloo, Groede niet in staat te zijn deze goede lijn door te trekken. Groede leverde wel veel strijd en had ook het betere van het spel, maar was gewoonweg niet effectief voor de goal. Ondertussen moest Groede waken voor de snelle counters van Terhole, die via het middenveld er vaak snel uitkwamen. Na een goed uur spelen moest ook Welsey Hoogstad het veld vroegtijdig verlaten wegens een blessure. Robin de Milliano was zijn vervanger en speelde een keurige en degelijke invalbeurt. Toch kon hij ook niet voorkomen dat Terhole na 75 minuten weer op voorsprong kwam. Na wederom een snelle uitbraak van Terhole, probeerde Arno van den Hemel de spits van Terhole van de bal te zetten. De scheidsrechter besliste dat dit op onreglementaire wijze gebeurde, waardoor Terhole van elf meter weer op voorsprong kwam. In het resterende kwartier zette Groede alles op alles om in ieder geval een punt veilig te stellen. Ondanks zijn blessure keepte Ricky een puike partij en zorgde ervoor dat Terhole niet verder uitliep. Aan strijdlust ontbrak het bij Groede ook niet, maar een mix van weinig creativiteit, onrust, uit positie lopen en onzorgvuldigheid aan de bal zorgde ervoor dat de Groe afstevende op een verliespartij. Wesley Steijaert wist hier echter in de laatste minuut gelukkig nog verandering in te brengen door een voorzet te promoveren tot doelpunt.

Groede weet dus weer niet om door te drukken en een overwinning naar zich toe te trekken. Uiteindelijk mag Groede blij zijn met een punt, maar de hoofdtoon is toch wel dat we 2 punten hebben laten liggen in Terhole. Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen VIVOO, hopelijk stagneert de blauw-witte trein niet en kan er met een positief gevoel de winterstop worden ingegaan.