November 18th, 2014

Waar alles en iedereen thuis kon blijven,afgelopen zaterdag ivm de regen en de afgelastingen, vertrokken onze talenten naar de Patrijzen in s Heerenhoek. Helaas waren we een aantal steun pilaren kwijt wegens blessures. Mike, Cornelis en Dani moesten afhaken voor deze zware wedstrijd. Immers, Patrijzen had zijn laatste drie wedstrijden in winst omgezet. Gelukkig konden we een beroep doen op Nick van Belois die nog als dispensatie aangemeld stond voor dit seizoen op de B1. Nick kreeg de plek van Cornelis toebedeeld om zo weinig mogelijk aan de bestaande succesvolle speelwijze te veranderen.
Nick speelde derhalve met volle overgave een puike partij als laatste man. Er was vooraf enige twijfel omtrent de leeftijden van de tegenstander,  waarbij het inzien van de pasjes voor duidelijkheid zorgde. Onze jongens kwamen op het zware natte veld direct vanaf het beginsignaal in de problemen. Patrijzen zette flink druk en kreeg legio kansen. Het was een wonder dat er geen tegendoelpunt viel.
Langzaam konden we op basis van voetbal en het winnen van de duels, het balbezit meer naar ons toe trekken. Dat resulteerde in een uitstekende voorzet van Rens die vakkundig door Drazic werd ingekopt. Vlak voor rust werd de tweede goal, een prachtig uitgespeelde counter van Ciske op Bickel die beheerst scoorde, wegens buitenspel afgefloten.

Na de rust werd het veldoverwicht van Groede/Oostburg in nog twee doelpunten omgezet. Drazic en Joran vonden het net na prima uitgespeelde aanvallen. Toch moest er om elke bal worden gevochten. Felix moest geblesseerd uitvallen na een flinke trap op de enkel. Het ging er soms stevig aan toe. Patrijzen kreeg een strafschop en scoorde de 1-3. Er ontstond  wat chaos en vlak erna viel de 2-3…
Het werd nerveus en niet makkelijk meer om overeind te blijven. Vol strijd haalden de jongens het eind signaal. Opgelucht en blij genoten we van de welverdiende overwinning die gevierd werd met broodjes frikandel geserveerd door Nederlands beroemdste wielrenner ooit. Het was namelijk Jan Raas die als kantinebeheerder van de Patrijzen gewoon achter de bar stond.

Op de terugweg werd hij gegoogeld , immers niemand van onze B generatie had ooit van deze levende legende gehoord! Zaterdag Hoofdplaat uit, waarbij we weer vol aan de bak kunnen om de koppositie in handen te houden.